Review pagina 4

Vuurwerk curus
Voorheen met deze hond en zijn voorganger hebben wij al meerdere cursussen bij jullie gevolgd. Met onze hond Sawa hebben wij al enkele jaren een groot probleem met vuurwerk. Pilletjes, cd, straffen, aaien, niets nam de angst weg. Uiteindelijk is onze hond vorig jaar bijna 5 dagen onder zijl geweest om hem rustig te houden. Aan deuren krabben, zelfs de deurpost vrat hij aan om te vluchten. Dit jaar toch maar besloten om een cursus te volgen bij onze vertrouwde hondenschool. Eerst even een paar avonden mee gelopen met een basiscursus om even de hulpen weer op te frissen en daarna het echte werk. De cusrus is erg goed bevallen en ik heb met vertrouwen dat het goed ging komen de jaarswisseling tegemoet gezien. Oudjaars dag lag onze hond grotendeels rustig slapend op zijn kleed, af en toe ging er een oog open en was het of hij dacht “baas is rustig, dan zal het wel goed zijn”. Bij het uitlaten was er nog wel spanning maar geen vluchtgedrag. 2013 gingen we goed in, wel wat meer spanning dan overdag maar eigenlijk niet noemenswaardig. Nu het komende jaar door oefenen maar dat zal goed komen. Bedankt voor de goede hulp en tot ziens. Groet, Wilma
Wilma en Sawa, 01-01-2013 om 20:18

Cursus
Echt een aanrader voor iedereen! Je kan met iedere hond terrecht en wordt altijd netjes en duidelijk geholpen.
Stephanie Man in ’t Veld, 04-12-2012 om 00:08

Wederom training met volgende generatie hond
Nadat wij ca. 10 jaar geleden met veel plezier meerdere trainingen bij Aloysa hebben gevolgd, zijn we nu weer begonnen met de training van onze eigenwijze Mechelse herderteef Shadow. Ze raakt steeds meer op ons gericht i.p.v. op al die spannende zaken om haar heen en begint steeds beter te luisteren. Het zou een stuk sneller gaan als wij nog iets consequenter met haar omgingen 😉 Maar we zijn wederom heel blij dat Aloysa bestaat! Dank voor alles Karin en Richard!
Albert en Margreet, 24-06-2012 om 22:45

Trainen Zizo
Wij hebben een 1 jaar oude kruising Alaska malamute/canadese herder reu ‘Zizo’ overgenomen. Zizo heeft een zeer dominant karakter met zeer goed karakter, maar was totaal niet opgevoed en ging volledig z’n eigen weg, een echte Alfa in een roedel. Helaas kon hij in het bos nooit vrijlopen. De training bij Aloysa hondenschool heeft hem op indringende wijze geleerd dat wij als bazen ook echt de baas over hem zijn- geheel passend volgens het theorieboekje “de hondse baas” . Na 9 maand intensieve training kon Zizo vrij in het bos, is zeer gehoorzaam, kun je hem overal mee naar toe nemen, gaat mee in hotels en restaurants EN vooral, hij heeft een geweldig leven tussen en met soortgenoten. Inmiddels hebben we meerdere vervolgcursussen gedaan en heeft Zizo al deelgenomen aan hondendemo’s. Al met al een geweldige beloning om met consequent optreden tot zo’n geweldig resultaat te komen dankzij de geweldige lessen van Karin – de trainster van Aloysa.
Henk&Ingrid, 18-06-2012 om 20:52

Hoe begrijp je je eigen hond
Ik ben nu bezig met onze derde cursus. Het effect is dat, hoe duidelijker ik eisen stel aan mijn hond hoe fijner zij het vind om met mij te werken. Dit betekend dat ik nog steeds hulp nodig heb om mijn hond goed te trainen want ik heb het idee dat zij het wel begrijpt. Ik probeer dit over te brengen aan mensen die het maar niets vinden om met een slipketting te werken maar wel bewondering hebben voor mijn goed luisterende hond. Anneke en Indy de Landseer.
Anneke Mom, 18-06-2012 om 12:14

Prima cursussen
Hoi Richard en Karin, Tot nu toe hebben wij met veel plezier en interesse jullie cursussen gevolgd. De puppycursus, heel zinvol, bij Richard en nu het vervolg bij Karin. We leren elke keer en kunnen zo nog járen doorgaan.
Thijs en Sepkje, 17-06-2012 om 09:42

2 x cursus zeer prettige ervaring
Hallo Karin, Je site is inderdaad erg mooi geworden! Laycka en ik hebben veel geleerd in de twee cursussen die wij bij je gevolgd hebben. Wij zijn je zeer dankbaar dat je zeer streng maar toch rechtvaardig bent. Wij zullen iedereen die een cursus wil volgen naar jou verwijzen want je gaat dan heel anders tegen je hond aan kijken. De relatie tussen baas en hond versterkt enorm. Groetjes (ook aan de cursisten die nog door gegaan zijn). Jacqueline en Laycka
Jacqueline Kalberg, 13-06-2012 om 23:04

Ervaring
Bedankt voor de cursussen die we bij je mochten volgen en nog steeds volgen. het is goed te merken dat je veel know how van honden en hun gedrag hebt. als mensen op zoek zijn naar een honden school zal ik jullie zeker aanraden. groet blacky en Ineke
Ineke, 12-06-2012 om 13:27

Cursus gevolgd
Ik heb met heel veel plezier de cursussen bij jullie gevolgd, en Dorus luistert prima. Groeten van Mieke en Dorus
Mieke Hupkes, 12-05-2012 om 19:01

Reactie op artikel in ‘hondenmanieren’
Hoi allemaal. Wil graag hier een reactie plaatsen op de hondenmanieren van jan 2008,vond het goed dat er ook aan Karin de mogelijkheid werd gegeven om de methode van Aloysa uit een te zetten. Ben blij dat ook dat geluid eens een keer de mogelijkheid krijgt om in de bladen gehoord te worden. Ik heb zelf jaren lang bij Aloysa getraind en daar veel geleerd van Karin en Richard. Nadat ik daar gestopt ben heb ik diverse cursussen gevolgd op hondengebied. o.a instructeurs opleiding. En ook om ervaring op te doen les gegeven bij verschillende hondenscholen, die met verschillende methoden les gaven. Bij die verschillende hondenscholen en cursussen ben ik echter geen methode tegen gekomen waardoor de honden het niveau van gehoorzaamheid hadden als ik bij Aloysa gezien heb. Ik ben helaas ook veel onbegrip tegen gekomen(zwart/wit) over mijn manier van denken over corrigeren en opvoeden van honden. Maar ben wel overal waar ik kwam bevestigd in mijn mening dat alleen een zachte hand niet werkt. En dat blijkt uit het feit dat ik ervaren heb dat over het algemeen honden die op een juiste manier met de slipketting getraind zijn beter luisteren dan honden die met andere methodes getraind zijn. Ook het corrigeren van door ons niet gewenst gedrag, zoals als trekken gaat gewoon sneller met een slipketting.Ik ben ook naar dat seminair van Bart Bellon(de Belgische trainer met stroom).En deze heeft voor een groot gedeelte dezelfde filosofie, en stelt o.a. dat als een hond hoog in drift zit, bijv. bij het najagen van een ree,dat dan een balletje brokje of clicker niet werk, en volgens zijn filosofie een stroomcorrectie wel.Ik denk dat je dit ook kunt doorschuiven naar de slipketting. Bellon stelde ook dat je met fysieke correcties sneller een resultaat haalt dan met bijv. voer of clicker, en dan ook nog eens stabieler en onder alle omstandigheden. Al met al gelukkig dus ook voldoende geluiden van mensen die een andere mening hebben over hondenopvoeding. Groetjes Pieter
Pieter, 19-01-2008 om 16:06

 

1, 23