Review pagina 2

Wat een verademing

Wij zijn met de puppycursus begonnen bij een andere hondenschool die gebaseerd is op beloningen. Nu hebben wij een hond (Heidewachtel) die erg dominant is en die koekjes wel interessant vond, maar niet lekker genoeg om te luisteren. Na een aantal weken, waarin de pup uitgegroeid was tot al best een hond met kracht, liep ik ondertussen bij de fysiotherapeut, omdat onze hond erg trok aan de lijn. Hij liet meer MIJ uit zeg maar. Toen hebben we besloten om de overstap te maken naar Aloysa op aanraden van mensen om ons heen. Wat een verademing!! Het was best even flink wennen om van beloningen over te gaan op corrigeren en met name mijn man had daar wel moeite mee. Ook ik vond het eerst wel naar, maar je krijgt uitgebreide uitleg waarom je het op deze manier moet aanpakken en als je na een paar weken al het resultaat merkt dan ben je wel om hoor! Wij hebben nu een hond die nog steeds erg dominant en supereigenwijs is , en we zijn nog niet klaar met cursussen volgen, maar we kunnen nu wel rustig met onze hond wandelen en dat is zo fijn! Thea van ‘t Slot, 12-12-2014 om 08:15 Basiscursus on on on on on Wij hebben nu 1 les gehad bij Karin, en wil graag de komende lessen hier updaten qua verloop. Ik geef eerst even een kleine introductie. Mijn hond is nu 7 maanden. Hij is half labrador/bull mastiff en leeft in een gezin bestaande uit vader/moeder/3 kinderen. Heb tot mijn spijt ergens anders een puppycursus gevolgd, beter gezegd volstoppen met snoepjes. Wist op een gegeven moment totaal niet meer waar ik de snoepjes moest laten, werd er knettergek van om maar continu met snoep jou zin te bereiken. Nam het maar voor lief omdat ik dacht dat je zo een hond moest opvoeden, dit is onze allereerste hond namelijk. Resultaten waren er ook niet echt. Thuis deed hij ook maar waar hij zin in had. Ik was continu naar zijn pijpen aan het dansen, hij EISTE mijn aandacht. Zag het eigenlijk niet meer zitten, had echt een gevoel van nou is dit nou zo leuk het hebben van een hond??!! Toen dacht ik bij mezelf wij hebben hiervoor gekozen en zal er voor moeten zorgen dat dit ongewenste gedrag de deur uit moet. Met snoepjes gaan wij in ieder geval niets bereiken. Ben uiteindelijk doorverwezen naar deze hondenschool via een oud cursist die ook zag dat het niet goed ging. Ben op de site gaan neuzen en gaan bellen met Karin. Had er meteen een goed gevoel bij en heb me ingeschreven. Les 1: Ik was best een beetje zenuwachtig en had nog tegen Karin gezegd dat ik hoopte in eerste instantie een beetje op de achtergrond te kunnen blijven. Karin kon er niets aan doen maar het tegenovergestelde gebeurde. Kreeg meteen de vuurdoop en terecht. We zouden met theorie beginnen die avond, hiervoor diende de honden in de bench plaats te nemen. Nigel zetten de hakken in het zand en ging zeker niet vrijwillig die bench in. Karin greep in en gaf aan dat het doel voor nu was dat nigel vrijwillig de bench in moest, er mocht ook niet eerder gestopt worden dan dat dat doel bereikt was. Het duurde ff maar het resultaat was daar. In de theorieles werd duidelijk uitgelegd hoe de vork in de steel dient te zitten, ik snapte het zelfs. Kwam er snel achter dat ik dingen niet goed deed. Alle cursisten hebben nu een paar simpele huisregels meegekregen die voorlopig nageleefd dienen te worden. Het resultaat vind ik overweldigend, nigel is ineens heel anders. Ik heb zowaar tijd mezelf. Hoe een paar simpele wijzigingen het gedrag binnen een dag zo kunnen veranderen!! Door onze vuurdoop liep de les wat uit maar dat maakte Karin niets uit, ze nam er duidelijk de tijd voor zeg maar. Toen zijn we nog wat praktijk gaan doornemen en dat was ook een hele gewaarwording. Ben nu 1 week bezig en heb al verbluffende resultaten dankzij Karin. Ik kijk erg uit naar les 2. Peter P, 28-11-2014 om 22:26

Puppy,Basis en vervolgcursus

Ondertussen al een jaar geleden maar wil hier toch nog graag een reactie achter laten. We hebben een rottweiler van nu iets meer dan een jaar oud.Het is een hele fijne en lieve hond wat ze mede dankzij Richard en Karin zo is geworden. De trainingen zijn duidelijk en je leert er een hoop van. Dit merken we nog wekelijks. Vaak krijg ik te horen oei heb jij een rottweiler… maar ik ben ervan overtuigd wanneer je je hond goed en duidelijk opvoed met hulp van een goede hondenschool het niet uitmaakt welk type ras je hebt een schoothondje hoeft ook niet altijd het liefste beest ze zijn. Karin het is een beetje laat maar alsnog heel erg bedankt voor al je hulp! Miranda, 13-11-2014 om 14:41

Basis en vervolgcursus

Jarenlang een Jack Russel gehad, die eerst van mijn man was en twee jaar was toen ik mijn man leerde kennen. We trouwden en ik trouwde de hond erbij. LEen heel lief dier waar je alles mee kon, is 17 jaar geworden. Daarna 6 jaar hondloos geweest en daarna besloten voor een grote hond te gaan. Dus…mijn eerste puppy. Het werd een Boulab (kruising labrador-berner sennen). Die bleek een beetje pittiger op te voeden te zijn dat we hadden in geschat. Op zoek naar een hondenschool kwam ik bij Aloysa terecht. Want ik voelde al wel aan mijn theewater dat het met koekjes niet ging lukken. (en na wat proberen natuurlijk). Op het moment dat ik bij Aloysa begon zag ik het even niet meer zo zitten met onze Ramses, maar na twee cursussen is het totaal veranderd. Het blijft een pittige hond, maar hij luistert goed, ik kan er normaal mee over straat, in huis is hij gezellig, kortom. Ik ben heel tevreden over de lessen van Karin en ze heeft ons echt verder geholpen met de omgang met onze hond. Zoals ik hieronder ook al las: het was niet altijd makkelijk en tijdens de eerste les ook wel een cultuurshock. Maar met een heel goed resultaat waar wij verder mee kunnen. Dus een dikke tien voor Aloysa. Gera, Apeldoorn, 10-10-2014 om 14:22

Op herhaling

Na drie hondencursussen bij een andere hondenschool te hebben gevolgd, bleek dat onze cairn-terrier toch een beetje de boel begon over te nemen. Niet alleen zijn schuld, want uiteindelijk zijn wij er zelf bij. Na lang wikken en wegen naar Aloysa, waar ik al veel, vooral niet zulke positieve verhalen over had gehoord.De eerste les was wel even wat anders dan wij gewend waren, geen koekjes meer als beloning, heel strak en duidelijk, belonen met je stem. De training is heel intensief, de lessen zijn van 19.15 tot 22.15, maar heel duidelijk. De tweede les vonden wij al veel beter en zagen ook al resultaat bij onze hond. De praktijk lessen zijn erg leerzaam omdat je alle onderwerpen die betrekking hebben op gedrag, dominantie, angst ed. allemaal behandeld. Nu zijn wij klaar met de basis cursus en zijn super tevreden. Wij hebben een hond terug die niet meer naar andere honden blaft in de auto en buiten in de tuin en het allerfijnste is dat hij weer achter op de fiets kan zonder naar andere honden te blaffen. Wij hebben een hond die positief is veranderd en wij ook in onze houding naar hem toe omdat Karin niet alleen de honden aanpakt maar ook de baasjes. Het is heus niet altijd makkelijk geweest, maar als je ziet hoe je hond veranderd, is het het dubbel en dwars waard!!!! ik ben Karin vreselijk dankbaar, je kan alles vragen en krijgt een duidelijk begrijpelijk antwoord. Wij gaan door met de volgende cursus en voorlopig is Karin nog niet van ons af!!!! TOP!!! Ingrid Post 25-07-2014, 26-07-2014 om 20:16

Opnieuw prettig!

Na 16 jaar weer terug bij de hondenschool Aloysa. Toentertijd hadden we een kruising labrador/ brenner sennen hond. Schat van een dier die je zo nu en dan streng moest toespreken, corrigeren en consequent aanpakken. Daarnaast leer je hoe een hond binnen een roedel leeft en je leert begrijpen hoe dingen gebeuren of hoe je hond het ervaart, Kortom hele prettige leerzame cursussen en mijn hond is nooit iemand tot overlast geweest.. Nu hebben we een herder en ben dus weer naar Aloysa gegaan omdat het ons goed is bevallen. Onze hond is 8 maanden oud. Loopt los waar het mag en is continu goed onder commando. Blijft af of zitten waar we het vragen zelfs als al zijn speelvriendjes om hem heen dartelen. We zorgen ervoor dat we hem altijd met onze stem of een aai belonen maar corrigeren ook waar nodig. Echter dat is zelden nodig. In tegenstelling tot zijn speelvrienden die altijd alleen commando’ s opvolgen als er een koekje te voorschijn wordt getoverd.. En dan nog willen zijn speelvrienden weleens niet luisteren omdat iets anders dan net even meer interessanter is als dat koekje omdat ze daar al zoveel van krijgen. Jammer vinden wij het dat Aloysa soms ter discussie staat. Absoluut onnodig. Mensen die twijfelen moeten maar eens gaan kijken. Wij zijn in ieder geval zeer blij met hoe onze hond luistert en een blije hond is die weet wat zijn plek in de roedel is. Wij hoeven niet bang te zijn dat onze hond zich misdraagt. Hondenschool Aloysa is een aanrader. Dank aan Richard en Karin Fam Verstraten, 10-03-2014 om 14:58

Effe pauze

Vorig jaar ben ik met Pluto (golden retriever) 1 jaar bij Aloysa op les gegaan. Ik kon wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding en het verstevigen van de band. Mij sprak vooral aan de korte periode van de cursus (langer les per dag), de combinatie van theorie en praktijk per cursusdag heeft grote voordelen, de korte lijnen en duidelijke aanpak. Uiteindelijk moet je een balans zien te vinden tussen wat je hebt geleerd, wat voor je zelf werkt en waar de hond positief op reageert. Uit alles blijkt dat Karin een professional is in haar vakgebied. Karin, dank je wel voor de prettige duidelijke lessen, je betrokkenheid en je humor. Als de tijd daar is kom ik weer bij je op de lijn. Anneke de Jong, 12-02-2014 om 13:23

Puppy cursus

Ongeveer 12 jaar geleden ben ik met de hond van mijn moeder ( Lucky) bij aloysa geweest. Toen wij kozen om een puppy te nemen was voor ons de keuze om bij aloysa te trainen alweer snel gemaakt.Na het afronden van de puppy zijn we dan ook zeer tevreden met het resultaat. Omdat we begin December zijn begonnen hebben we ook de mogelijkheid gekregen om de vuurwerkcursus te doen.Door de vuurwerk cursus heeft onze hond Marley een rustig oudejaarsavond gehad en wij hebben hierdoor oon een super oud en nieuw gehad, zonder dat wij continu achter onze hond moesten rennen. Wij gaan dus ook met veel plezier verder met de basiscursus. Wij hebben nu al een hond die prima aan de riem loopt en naar basis commando’s luistert. Wat ons betreft, kunnen we iedereen aanbevelen om hier een hondencursus te gaan volgen Raymond en Sharon Groothuizen, 15-01-2014 om 17:35

Tien jaar geleden en nu

Tien jaar geleden heb ik meerdere cursussen gevolgd met mijn hond bij Aloysa. Voor dat ik begon met de cursus heb ik meerdere boeken gelezen en programma’s gezien over het opvoeden van een hond. Één ding wat meteen duidelijk was is dat er ontelbaar verschillende opvoedingsmethodes zijn en iedereen heeft weer een andere mening hierover.Toen ik begon met de cursus bij Aloysa, moet ik eerlijk zeggen dat deze manier van trainen/ opvoeden mij eerst wel zwaar viel. Niet zozeer omdat ik dacht dat de honden pijn hadden (want dat was totaal niet het geval), maar meer omdat ik mijn perspectief van honden moest bijschaven. Maar dezelfde dag nog zag ik al resultaat wat ik niet had durven dromen. Na de eerste cursus heb ik nog 2 andere cursussen gevolgd bij Aloysa. Ik begon de lol ervan inzien en mijn hond overigens ook. Hij was in een zeer korte tijd verandert van een agressieve hond naar een positieve en gehoorzame hond. Wat we niet moeten vergeten is dat opvoeden en training niet ophoudt na de cursus. Een hond zal altijd weer de grenzen opzoeken en daarom is consequent zijn zo belangrijk. Toen werkte we ook met een slipketting en sindsdien kan ik het alleen maar iedereen aanraden. Wel moet je het gebruik ervan goed kennen. Corrigeer je verkeerd of op het verkeerde moment is het resultaat slecht. Dat is denk ik ook waarom veel mensen erop tegen zijn. Ze zeggen een hond wordt angstig, maar dit is alleen maar als je het verkeerd gebruikt. Momenteel heb ik een 2 jarige kruising tussen een Border Collie en Duitse Herder geadopteerd afkomstig uit een asiel in Griekenland. Hij heeft veel meegemaakt maar het is zo’n vrolijk beest en luisterde meteen al heel goed. Maar dit betekent niet dat hij geen opvoeding nodig heeft. Daarom wil ik graag weer een opfris cursus doen. Aangezien ik nu in Rotterdam woon is Aloysa niet meer om de hoek. Mijn zoektocht begon dus naar een hondenschool met dezelfde visie, maar tot nu toe ben ik nog geen één hondenschool tegengekomen met deze effectieve methodes zoals die van Aloysa. Daarom twijfel ik nu er ook serieus over om voor een aantal weken heen en weer te reizen naar Aloysa. Misschien gek, maar dit laat wel zien hoe tevreden ik ben over de kwaliteit en methodes van Aloysa. Ik kan iedereen deze hondenschool aanraden! Sta alleen wel open om te leren en verwacht het niet alleen van je hond. Jens, 20-12-2013 om 14:57

Vooroordelen ?!!!!!

Als je van plan bent om een puppy te nemen, dan ga je ook een beetje rond kijken naar een goede puppy cursus. Nou, dan begint zo ongeveer de ellende, want als je geen ervaring hebt met de verschillende aanpakken van allerlei hondenclubs is het enige wat je doen kunt, afgaan op andermans ervaringen. Vandaar dat ik mijn ervaring met jullie wil delen, en alle verkeerde vooroordelen uit de wereld wil helpen. Ik heb een Mechelaar uit de werklijn en zocht een goede cursus. Eerst op het internet alles goed uitgepluisd en toen met 4 of 5 cursussen gebeld. Allemaal waren ze het over 1 ding eens, ga niet naar Aloysa, daar “vliegen de honden je om de oren” dat wilde ik niet vandaar dat ik ergens anders ben begonnen (belonen met koekjesmethode). Ik had al snel door dat mijn hond obese zou worden als ik hiermee doorging. Dus toch maar een keer gaan kijken (zonder hond) bij Aloysa. Om een lang verhaal kort te maken, als je een school zoekt die jouw en je hond iets kan leren zit je hier helemaal goed. En ja, het gaat er serieus aan toe, maar nee er worden geen honden mishandeld. Als een hond een harde aanpak nodig heeft krijgt hij die, maar heb je een lieve zachte hond dan word die zeker niet hard aangepakt.(Je bent er zelf ook altijd nog bij!!!) Wat ik zeggen wil, ga zelf een keer kijken en oordeel dan. Karin bedankt voor al je adviezen, kijken wat we er verder zelf van bakken!! Groetjes Silvia en Trix. Silvia, 22-10-2013 om 21:04

1, 2, 3