Opvoedingcursussen

Overzicht Opvoedingcursussen

We maken een onderscheid in opvoedcursussen en verdere vervolg- en onderhoudscursussen en cursussen specifiek gericht op allerlei soorten zoekwerk met je hond. Hieronder volgt een overzicht van de Opvoedingscursussen (de puppycursus is dat ook, maar hebben we apart genoemd in het sub-menu). Voor de andere cursussen zie de opties hiernaast.

De Basis opvoedingscursus is de eerste cursus (na de puppycursus). De naam zegt het al: Basis. In deze cursus wordt een start gemaakt met het opvoeden of het heropvoeden van je hond. In deze cursus kun je meedoen nadat je de puppycursus hebt gedaan bij ons, of wellicht ergens anders. Ook honden die nog geen cursus gehad hebben, kunnen hierin uitstekend terecht.

In deze cursus doen we bijna alle oefeningen nog aan de lijn, zeker de eerste lessen. Rustig maar zeker werken we naar een hond die zich aan de lijn netjes weet te gedragen, zonder trekken, uitvallen en die baasgericht werkt. In deze cursus worden praktijk en theorie met elkaar afgewisseld.

Het belangrijkste van deze cursus is de thuissituatie en de dagelijkse praktijk in het leven van en met je hond.

De Vervolg-Basiscursus is de logische volgende stap na de Basiscursus om te zetten met je hond. In deze cursus gaan we de oefeningen verzwaren, ook komen er nieuwe zaken bij, zoals los volgen, een start voor de commando’s op afstand, apporteren aanleren, staan en het hierkomen vanuit spelen met andere honden. Een must voor een baas die ook zonder lijn van zijn hond op aan wil kunnen.

De cursus Sociale Huishond heeft weer andere onderwerpen. De cursus Sociale Huishond gaat verder in op alle dagelijkse zaken, maar wel uitgebreider. We leren de honden onder andere voedsel weigeren, met allerlei afleidingen toch hun oefeningen te blijven doen, alle toestellen van de behendigheid, en vele andere dingen. Ook is er ruimte voor specifieke wensen.

>> Klik hier voor het inschrijfformulieren van de cursussen