Reviews

Hier vind je de ervaringen van onze cursisten. Heb jij ook een cursus bij ons gevolgd? Dan horen we graag wat jouw bevindingen waren. Je kan je beoordeling via onderstaande knop bij ons achterlaten. Alvast bedankt!

Laat hier uw beoordeling achter

 
 
 
 
 
Velden met een * zijn verplicht.
Uw E-mail Adres zal niet zichtbaar zijn.
Uw beoordeling wordt zichtbaar nadat wij deze hebben ge-reviewed.
84 berichten.
Peter en Irene schreef op 2 april 2018:
Onze hond Bob was 5 maanden oud toen we hem in huis kregen. Bob komt uit het buitenland en was niet gesocialiseerd. Dus overal bang voor. Met de hulp van Karin is zijn angst voor alles wat hij tegenkomt veel en veel minder geworden. Hij is af en toe zelfs een stoer kereltje. En belangrijk, hij heeft nu veel meer plezier in zijn leven! Wij hebben van de lessen van Karin veel geleerd, brengen de lessen dagelijks in de praktijk. Ook onze andere hond, boxer Bud ervaart dat .....
Franco's Koskamp schreef op 17 maart 2018:
Met onze eigen pup zeer goeie ervaring. Juist het consequent zijn en duidelijkheid geven , heeft ons en onze hond geleerd hoe hij netjes aan de riem moet lopen, en goed luistert .
Daarna tijdelijk een herplaatser gehad, een volledig niet opgevoede hond en ontzettend trekken aan de riem. We mochten gelijk een middag komen met deze hond en in een paar uur liep de hond al een stuk rustiger aan de riem.
Wij zijn zeer tevreden over de manier van training geven en het resultaat wat het oplevert!
Alexandra schreef op 12 maart 2018:
Ik ben met mijn bouvier eerst op puppyles geweest. Bij een andere club.
De vervolg cursus bij Karin gedaan. En daarna nog 2 cursussen gedaan.
Dit is mijn vierde hond. Nog nooit een hond zo goed onder commando gehad.
Zag ook wel probleem honden waarvan de eigenaren iets meer moeite moesten doen , maar t kwam uiteindelijk goed!
Super bedankt Karin.
Annette schreef op 12 maart 2018:
Leer elke cursusdag weer bij. Nu met tweede hond bij Karin en weer positieve resultaten. Blije baas = blije hond. Aanrader voor iedereen met elke soort hond!
Sonja schreef op 9 maart 2018:
Ik ben bij Karin nog in training met onze duitse herder reu van nu 9 maanden. Karin geeft heel duidelijke training waar ik heel blij mee ben. Natuurlijk probeert onze puber hond mij nog steeds uit door stiekem net te doen of hij iets niet snapt of niets hoort. Ik ben heel blij dat Karin mij er elke keer weer op wijst wanneer ik iets niet goed doe.
Ik heb nu een vriendelijke hond die ook, al zeg ik het zelf, best goed luistert.
Wat ik ook fijn vind is dat Karin altijd de tijd neemt om vragen te beantwoorden.
Willem Homma schreef op 27 februari 2018:
Vorige week heb ik weer een cursus afgerond naar volle tevredenheid met onze Duitse herder. Eerst heb ik de 4 daagse workshop gedaan, wat zeer goed gegaan is. Van uitvallen en agressie naar alles wat beweegt voordat we begonnen, tot in een druk winkelcentrum keurig af blijven liggen aan het einde van de 4 daagse cursus. Vervolgens hebben we een vervolgcursus loslopen en volgen gedaan. En nu op naar de volgende cursus!
brenda schreef op 6 februari 2018:
k had grote problemen met mijn hond, een kruising van 3 jaar. Zij beet fietsers, joggers, wandelaars, viel ook andere honden aan en zij heeft een paar katten doodgebeten.

Zo kon ik niet langer met haar verder. Er moest iets gebeuren, anders zou ik haar moeten laten inslapen.

We riepen de hulp van Karin in. Zij vertelde me veel over de oorzaak van haar gedrag. Waarom zij het deed en hoe we haar gedrag weer in korte tijd konden veranderen in plezierig gedrag. Dat is super gelukt en nu zijn we allebei ontspannen tijdens onze uitjes.

Ik kan weer rustig met haar langs honden en fietsers lopen en zij trekt ook niet meer aan de lijn.

Beste Karin ik heb veel van je geleerd, het was geweldig!

Ik heb weer plezier in wandelen met haar!
jaap van Amersfoort schreef op 3 februari 2018:
ik heb tot op de dag van vandaag veel positieve ervaringen, en krijg nu nog steeds complimenten van voorbijgangers om onze Riesen Schnauzer Spyker. Het is een zeer actieve hond die een consequente baas nodig heeft. dus niet voor iedereen geschikt als je niet sterk in je schoenen staat. Ik heb met de hond genoten van de cursussen en zelf ook veel geleerd. Ik ben ook van mening dat het verplicht moet zijn om minimaal 2 cursussen te volgen als je een hond aanschaft. Want een hond niet opvoeden is een vorm van mishandeling! en dat hebben ze goed begrepen bij Aloysa
zo ook de behandeling van het verhaal hoog risico honden
Ik denk dat men moet spreken van hoog risico van eigenaren want die zijn verantwoordelijk voor het gedrag van de Hond
Anneke Bestebreurtje schreef op 30 januari 2018:
Sinds oktober volg ik met Jack Russell Iggy trainingen bij hondenschool Aloysa. Eerst de puppycursus, die geschikt is vanaf het eerste moment dat je je puppy krijgt. Je hond maakt daar kennis met andere honden en deze lessen zijn heel gericht op socialiseren, o.a. dat ook andere mensen hem mogen vasthouden, en dat dat prima is. En daarna de vervolgcursus. En rond de jaarwisseling heb ik ook de vuurwerkcursus gevolgd. En met succes! Iggy lag tijdens de jaarwisseling in de mand en gaf geen kik. Ik heb gekozen voor Aloysa omdat ik het belangrijk vind dat mijn hond een goede band met me krijgt. Ik leer om Iggy te belonen met mijn stem, met een aai of een knuffel. Met deze trainingsmethode is de hond echt op mij gericht en niet op voer. Ik denk dat deze manier van trainen ertoe leidt dat elke hond, met welke achtergrond ook, op een gelukkige manier deel uit kan maken van een ‘mensenroedel’. Een consequente aanpak is goed, niet alleen voor je hond maar ook voor jou. Je straalt dan natuurlijk overwicht uit, je hond wordt daar rustig van en kent zijn plek. Het trainen bij Aloysa is erg leerzaam, de theorie die je wekelijks meekrijgt leert je alles over het natuurlijke gedrag van je hond. Zo begrijp je waarom je hond op een bepaalde manier reageert. Karin laat tijdens de lessen zien dat rust en kalmte wonderen doen bij het aanleren van commando’s. De honden reageren heel goed op haar aanpak. En daarnaast is er altijd ruimte om je hond te belonen met een aai of een knuffel. Mijn Jack Russell is nu vijf maanden oud en heeft al heel wat geleerd. We zijn er nog niet, maar we zijn wel goed op weg en gaan nog lekker door.
Robert schreef op 21 januari 2018:
Beste Karin, Bedankt voor de tips en trucs die wij van jou mochten ontvangen tijdens de cursussen. Wij begrijpen dat "onwetenden" er hun mening over hebben, maar wij staan voor de volle 100% achter jullie manier van leiding nemen en geven. Bij ons staat het corrigeren van een roedelleider en het enthousiast belonen bij goed gedrag hoog in het vaandel. Daar waar we het soms niet helemaal eens waren met jou, werd uitgebreid besproken op welke wijze we iets het beste konden doen. Ook ervaren we het als prettig dat je open staat voor positieve feedback. Het motto actie is reactie, werpt zeer goed zijn vruchten af en we merken dat onze hond hierdoor ook meer lol heeft, rustiger wordt en we met een gerust hart over straat kunnen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken voor passerende mensen etc. Verder heb ik persoonlijk veel lol gehad bij de vuurwerk cursussen en heb gemerkt dat onze hond hier veel aan gehad heeft. Met oud en nieuw liep onze kleine meid kwispelend met ons mee om zich te vergapen aan de vele kleuren en gebeurtenissen om haar heen.
Wij zeggen..... Ga zo door!!
Wiegert en Gerline schreef op 19 januari 2018:
Eind juni hebben we een labradorpup aangeschaft. 'We kopen een leuke, lieve en vooral makkelijke hond', dachten we (op basis van de algemeen heersende opinie). Wat zaten we ernaast. Hoe weinig wisten we nog over honden. Wat waren we blij dat we snel konden starten met de puppycursus. Na een paar dagen hadden we namelijk al in de gaten dat ons schattige pupje een zeer eigenzinnig karaktertje bezat.

Door jouw puppycursus en later de gedragscursus hebben we geleerd hoe onze hond in elkaar steekt en wat ze nodig heeft. Vaak een beloning, soms een begrenzing. Wat was ik trots toen ik hoorde van mijn schoonzusje dat ze netjes naast haar mee liep aan de lijn en niet naar andere honden toe ging. 🙂 Ze vindt mensen en honden allebei fantastisch, dus je kunt je voorstellen wat voor resultaat de cursussen van Karin hebben. Het blijft natuurlijk oefenen en trainen, maar we zijn al een heel eind gekomen!

Ik ben ontzettend blij als mijn hond weer iets goed doet en ik haar hiervoor weer uitbundig kan belonen! En hoe blij mijn hond dan vervolgens weer met mij is. Ik zou zeggen: heel Nederland bij Karin in de leer, zodat we weer leren hoe de natuur in elkaar steekt.

We krijgen regelmatig complimenten over het gedrag van onze hond. Ze is nu 8,5 maand. Ik durf er niet over na te denken hoe haar gedrag geweest zou zijn zonder Karins kennis en kunde. We zijn benieuwd naar het leren 'los' lopen. We kijken ernaar uit!
Dick en Vera Blijjenberg schreef op 18 januari 2018:
Bijna hadden wij onze 2e handse bouvier Bikkel van 2 jaar naar het asiel gebracht. Want zij viel fietsers aan, beet in banden van auto’s, gigantisch trekken aan de riem, weglopen en onze katten achterna. Waarschijnlijk was zij dan veroordeeld tot een spuitje net als zovele andere onhandelbare honden die jaarlijks worden afgemaakt.
Op aanraden van familie - hun kennissen hadden zeer goede ervaring met hun moeilijke rottweiler - contact opgenomen met Karin van Hondenschool Aloysa en hebben daar een 4-daagde training gevolgd.

Ongelooflijk: de 3e dag al bleef Bikkel los liggen. De 4e dag zelfs in een winkelcentrum met fietsers en winkelwagentjes om haar heen. We werden er emotioneel van.

Het is weer leuk om een hond te hebben en zijn ontzettend blij haar niet naar het asiel te hebben gebracht. Karin bedankt voor alle trainingen, we gaan nog even lekker verder met de lessen!
Selina schreef op 15 januari 2018:
1 woord wauw! Ik heb met mijn witte herder de vuurwerkcursus gedaan. Hij was pas 8 weken oud maar hij deed het zo goed! Karin gaf zo goed aan wat je precies moest doen om het te laten slagen. Toen was het nieuwjaar en mijn hond sliep als een roosje!
ik doe ook mee aan het Pup Traject en dat gaat super! Karin doet niet aan snoepjes en daar ben ik zoooo blij mee.! Gewoon belonen vanuit jezelf! Ik ga ook zeker door met cursussen volgen hier!
Patricia Vos schreef op 14 januari 2018:
Onze hond was wat zenuwachtig met het eerste geknal rondom oud & nieuw. Ze was niet bang voor het vuurwerk gelukkig. Maar het zenuwachtige gedrag wilden we er graag uit hebben. Daarom hebben we begin december de vuurwerk cursus gedaan met onze volwassenen hond. Daar waar vaak geschreven wordt dat je dit soort cursussen niet in groepsverband moet doen is nu wel bewezen dat dit echte onzin is! We hadden een leuke groep met allerlei verschillende soorten, rassen en leeftijden van honden. Onze hond bleef bij de eerste knallen deze keer heel rustig liggen en we hebben zelfs visite gehad met oud en nieuw die hun 2 honden mee brachten. Alle 3 de honden hebben heerlijk liggen slapen op hun plek en nergens last van gehad. Bedankt Richard & Karin voor de goede lessen en tips.
Gerline schreef op 2 januari 2018:
Je vuurwerkcursus is echt een aanrader! Maura heeft het fantastisch gedaan tijdens oud&nieuw. We kregen van verschillende familieleden (die de ervaring hebben dat honden bang zijn voor vuurwerk) complimenten over hoe rustig ze zich gedroeg. Echt top!
Edwin westrik schreef op 1 januari 2018:
Hoi Karin allereerst de beste wensen voor 2018. Ik wou even doorgeven dat Kenzo het tijdens de jaarwisseling geweldig heeft gedaan, totaal geen aandacht of angst voor het vuurwerk.

Superfijn om te zien dat de vuurwerkcursus echt werkt. We gaan in maart weer fijn verder met de volgende cursus bij jullie, tot dan mvrgrt Edwin Mariska en Kenzo.
Admin-antwoord door: Karin Ooms
Fijn om te lezen! Jullie ook een goed jaar gewenst en tot de volgende les!
Mirjam Woltjer schreef op 30 december 2017:
Wat ben ik blij dat we de vuurwerkcursus bij Aloysa hebben gedaan!
Zojuist de hond uitgelaten terwijl alle kinderen in de buurt druk bezig zijn met het afsteken van vuurwerk, soms met idioot harde knallen. Onze teckel Kiddo van vier maanden oud wandelt onverstoorbaar tussen de kruitdampen door en blijft de (uiteraard bij Aloysa) aangeleerde commando's netjes opvolgen.
"Mevrouw, is uw hondje doof?"
"Haha, nee hoor. Gewoon goed getraind!"
Willem Homma schreef op 23 december 2017:
Met mijn Duitse Herder, Quattro, heb ik de `meerdaagse cursus`bij Karin gevolgd. Vier dagen intensief trainen met daarbij een goede theoretische onderbouwing en uitleg.

Wat een verschil. Voor deze cursus had ik een hond die totaal geen aandacht voor mij had, stevig trok aan de lijn, uitviel naar praktisch alles wat langs kwam (fietsers, brommers, hardlopers, honden, etc.)

Na deze cursus loop ik met een compleet "andere" hond!
Ontspannen en geen getrek meer.

Je leert bij Karin de gedrags- en denkwijze van een hond en hoe hier op een juiste en voor de hond begrijpelijke manier mee om te om te gaan. Ik ben nu net begonnen met het vervolg, de losloop cursus, de volgende fase.....
Patricia schreef op 22 december 2017:
Onze Duitse Herder van ruim 8 jaar is niet bang voor het vuurwerk maar bij de eerste knallen wel wat zenuwachtig. Hier wilde ik graag vanaf waardoor ze zelf ook meer rust krijgt in de vuurwerk periode.

Doordat ik afgelopen jaar pas van Karin en Aloysa heb gehoord ben ik dit jaar bij haar gekomen en heb 3 cursussen gevolgd, met heel veel succes.

Doordat de cursussen zo leuk en leerzaam zijn en de hond en ik er heel veel plezier in hebben, ook de vuurwerk cursus gevolgd. Ik wilde graag van het zenuwachtige gedrag af met de eerste knallen.

Het waren hele leuke en leerzame lessen voor zowel mij als de hond. We kregen praktische tips en goede begeleiding. Tinca is niet zenuwachtig meer en kijkt er ook niet meer naar. Mede door Karin en Richard hebben mijn hond en ik nog meer plezier van elkaar dan we al hadden en kunnen we met een gerust hart het vuurwerk tegemoet zien. Zeer zeker de moeite waard om deze cursus te volgen.
Mirjam Woltjer schreef op 20 december 2017:
Met onze teckel Kiddo heb ik vanaf oktober 2017 de puppycursus bij Aloysa gevolgd. Eerst volgde ik alleen het theoriegedeelte en kon ik toekijken hoe medecursisten met hun pup trainden. Heel leerzaam! Toen Kiddo 8 weken oud was, mocht hij bij de fokker weg en ging hij meteen mee naar Aloysa.

In december hebben we meegedaan aan de vuurwerkcursus. In deze bijeenkomsten leerden we de honden wennen aan het knallen en de kruitlucht. Wij als baasjes leerden hoe we op het geknal en de reactie van onze honden moesten reageren. Kom maar op, eind december. Kiddo en ik zien oudjaar met vertrouwen tegemoet!

Ook in december zijn we begonnen met de gedragscursus. Een deel van de cursisten in deze groep bestaat uit deelnemers vanuit het TOP Traject (deze zijn allemaal bij Aloysa gestart met een pup) anderen stromen met hun al wat oudere hond in, voor hun is dit de eerste cursus bij Aloysa.

Maar bij allemaal zie je nu al positieve veranderingen. Ik wed dat we aan het eind van het TOP Traject allemaal een fijne, gehoorzame hond hebben!
Conny en Wim schreef op 13 december 2017:
Met onze teckel Toos hebben we bij Karin Ooms met veel plezier de cursus van pup tot fijne huisgenoot gevolgd. Wat hebben Toos en wij daar ontzettend veel geleerd. Na de theorieles met gelegenheid tot vragen stellen, gingen we met de honden aan het werk.

Karin heeft een duidelijke en consequente aanpak waar zowel hond als baas veel baat bij hebben. Waar nodig werd er duidelijk gecorrigeerd wat alleen maar ten goede kwam aan het gedrag van baas en hond.

We kunnen hondenbezitters deze hondenschool beslist aanraden.
Succes gegarandeerd !!
Bedankt Karin
Hennie schreef op 22 november 2017:
Ronja is bij ons gekomen als vijf maanden jonge rottweiler, ze was teruggebracht naar de fokker.

Ronja kregen we ziek mee, giardia tot twee keer toe, de eerste antibioticakuur sloeg niet aan.
Daarna gingen we op cursus bij een reguliere club, koekjes dus, dit was niet echt een succes.
Ronja was echter zeer leergierig en zeer eigenwijs dus hup naar de volgende. Dit keer geen koekjes maar ook niet voldoende aandacht en zeker geen correcties. Hoewel daar wel met de slipketting werd geoefend werd deze niet goed gebruikt.
Dit was ook niet wat ik voor ogen had en wat ik zou willen bereiken met Ronja.
Daarna gingen we naar rottweiler club Salland om hier ons licht op te steken.
Prima club, het was alleen erg ver weg voor ons, en de hond moest wel erg lang in de auto wachten op een kort poosje training. Ook daar is men van mening dat een hond en zeker een rottweiler gewoon met een slipketting getraind moet worden.

Toen een middag besteed aan internet en de site van Karin gevonden.
Dit sprak mij zeer aan en na een goed telefoongesprek hebben we ons meteen opgegeven.

Na korte tijd zagen we al verschil: netjes lopen, beter luisteren.
We zijn er nog niet maar met Ronja moet je wel bij de les blijven, ze is ontzettend nieuwsgierig, wil zich overal mee bemoeien en ze is beresterk.
Kortom, we zijn eindelijk op de goede weg, Ronja is inmiddels twee jaar.
Sabrina schreef op 20 november 2017:
Je zit echt goed bij deze hondenschool! Niet alleen je hond leert maar jijzelf leert er ook van door de dingen die je fout doet.

Dit is mijn eerste hond (mechelaar) en ben blij dat karin mijn eerste keus van hondenschool was. Ze vertelt duidelijk wat je fout doet en hoe je het moet aan pakken en dan komt er wel eens een correctie aan te pas, maar je ziet wel resultaat en daar gaat het om. Ikzelf heb nog een hoop te leren door conseqent te blijven al is dat soms wel moeilijk als ik dat verleidelijke koppie zie😍. Ik en jack kijken uit naar het vervolg.
Jessica van rijkom schreef op 27 oktober 2017:
We hebben de afgelopen maanden met onze pup Evi een cursus bij Karin gevolgd. Ze geeft fijn inzicht in de belevingswereld van de hond. Hierdoor en samen met haar no nonsense methode is onze wilde pup flink opgeknapt met haar gedrag. We beleven nu met Evi binnen en buitenshuis veel plezier aan aan haar.
Henkie schreef op 9 september 2017:
Vrijdag 25 augustus 2017 begon voor mij de cursus bij Aloysa.
Ik ben heb hier een 4 daagse cursus gevolgd met mijn hond Liza, een Pittbull van 6 maanden.
Mijn vriendin en ik wilden graag een cursus doen met onze hond zodat wij haar beter konden begrijpen en Liza ons ook.
We hadden al een aantal hondenscholen gemaild of we daar terecht konden
Er waren er een paar die netjes een berichtje terug stuurden dat we geen puppycursus meer konden doen en helaas hadden ze ook geen andere cursus voor ons.

Vervolgens via via bij aloysa gekomen.
Onze hond had aardig pit.
Flink trekken aan de riem, janken als wij weggingen en wilde continu de katten aanvliegen die zij tegenkwam.
Ook had ze geen aandacht voor ons tijdens de wandelingen als zij een andere hond zag.

Goed, we begonnen vol moed de 4 daagse safari cursus bij Aloysa onder leiding van Karin.
Het was voor zowel mij mijn vriendin en onze hond wel even wennen,
want wat onze hond dus deed hebben we keihard aangemerkt om het af te leren door middel van corrigeren.
En corrigeren is geen mishandelen zoals sommige mensen denken en horen
Na de 1e cursus dag hadden wij al een hele andere hond!
Ze trok niet meer aan de riem tijdens het lopen en liza had alleen oog voor ons tijdens de wandeling!
Wij vonden het heel bijzonder dat 1 dag al zoveel kon doen met de band baas/hond
Na de 4 dagen waren wij super blij dat wij bij HONDENSCHOOL ALOYSA deze cursus hebben gevolgd!
Wij kunnen overal heel relaxed lopen met onze pitbull.
Geen getrek meer aan de riem.
Niet meer naar een kat willen rennen als we die tegenkomen, nee zeker niet we kunnen er gewoon langsheen lopen!
Wil niet meer gelijk rennen meer naar andere honden.
Wij Willen Karin enorm bedanken voor deze 4 fijne en zeer leerzame dagen en zijn onwijs blij met de resultaten die wij behaald hebben!

Ik raad ook iedereen aan die problemen heeft met zijn of haar hond om eens contact op te nemen met Aloysa en de cursus te volgen.
U zult versteld staan van het resultaat!

Zodra de vervolg cursussen beginnen zullen wij er zeker weer bij zijn want ook onze hond heeft het prima naar haar zin gehad en kan en wil nog veel meer leren

Nogmaals Karin heel erg bedankt alvast en tot volgende keer!

Groetjes henkie - Anne - Miek. En hond liza
Patricia Vos schreef op 30 augustus 2017:
Na een puppycursus en 2 x de gehoorzaamheidscursus bij een koekjesclub in Apeldoorn gevolgd te hebben met onze Duitse Herder teef waren we er klaar mee. Uitvallen naar andere honden/katten, trekken aan de riem en gejank, gepiep, geblaf en gejodel als ze een andere hond zag of heel enthoutiast was. Niets leek te helpen maar op de koekjesclub hadden ze steeds wat nieuws; Probeer eens frikadellen, kaas of knakworst. Dat allemaal gedaan maar niets hielp. Elke week met zere armen van het veld af door het trekken aan de riem, zere oren van het geblaf, gepiep en gejodel en tranen van frustratie want niets leek te helpen. Het piepen en janken kon er niet uit want dat was een herderkwaal hoorden we elke week weer. Voor de rest....Aandacht blijven vragen met de frikadellen,knakworst of kaas. Echt niets hielp en toen we aangaven dat we gingen stoppen vonden ze het vreemd dat we dit niet eerder hadden aangegeven. We waren ronduit verbaasd want elke week weer gaven we de problemen aan van onze Duitse Herder en konden ze ons al van een kilometer afstand aan horen komen door het gejank en gepiep.

We besloten dat we het maar prima vonden want na anderhalf jaar cursussen volgen waar niets uit kwam waren we er echt klaar mee. In huis luisterde ze prima en het zenuwachtige gepiep en gejank namen we voor lief want we hadden geleerd dat dit een herder kwaal was. Buiten het huis was het drama, vooral als we honden en/of katten tegen kwamen. Als we die dan tegen kwamen gingen we snel weer naar binnen omdat we die ontliepen. Lekker rustig wandelen met de hond in het bos, zat er niet meer in want overal kom je honden tegen.

Dit jaar hoorden we voor het eerst van de Hondenschool Aloysa. Karin gebeld en het probleem uitgelegd. Ik zou een keer komen kijken en het zag er prima uit allemaal. Praktijk afgewisseld met theorie. Ik besloot nog een keer terug te komen met onze (inmiddels) 8 jarige Duitse Herder om zo te bekijken of ik het ook leuk vond en om te kijken of ik me aan zou melden voor de vierdaagse safari met je hond (vier daagse training met je hond).

De eerste les beviel goed maar het gepiep, gejank en gejodel bleven. Karin verzekerde mij dat we haar dit af konden leren. Ik dacht dat het nooit zou lukken en besloot ons toch op te geven voor de vierdaagse cursus.

Na de eerste dag viel ze al niet meer uit naar andere honden. Na de tweede dag werd ze al veel rustiger en trok ze niet meer aan de riem. Zelfs de club-kat daagde onze hond uit en ze bleef rustig naast me zitten zonder gepiep en gejank. Na de derde dag kon ik heerlijk rustig met onze hond wandelen in het bos en na de vierde dag bleef ze zelfs liggen (zonder riem) in een druk winkelcentrum terwijl ik uit het zicht verdwenen was.

Ik had dit echt veel eerder moeten doen en ben super blij met de deskundigheid, geduld, expertise en aandacht die Karin geeft aan haar cursisten en de honden. Ik kan de hond nu thuis rustig uitlaten, heerlijk met haar wandelen zonder gepiep, getrek, geblaf en gejodel. Dat geeft onze hond zoveel meer rust (en onze oren ook). Wel uiteraard consequent blijven oefenen zodat je niet meer terugvalt in het oude patroon. Ik heb mijn hond inmiddels beter leren begrijpen en zij mij ook. Ik ben echt super blij en had dit 8 jaar eerder moeten weten 🙂
Yvonne schreef op 26 juli 2017:
3 jaar geleden begonnen met de puppycursus bij Richard, daarna de basis en bijna alle vervolgcursussen van Karin. Heel veel geleerd wat betreft de opvoeding van Dimple (Mechelse Herder, met een pittig karakter) en ook onszelf ;), en het belonen zonder koekjes maar wel met een blije stem en veel complimentjes en aaien werkt fantastisch!! Ik raad iedereen aan om met je pup/hond naar deze hondenschool te gaan (y). Thanx Richard en Karin!
Antoinette schreef op 15 juli 2017:
Met al mijn rottweilers, 5 in totaal in al die jaren, ga ik altijd naar Aloysa! Het zijn altijd fantastische honden geworden na de opleiding bij Karin en Richard. Ze gaan in een hondenpension of ik heb een gouvernante die bij mij thuis komt oppassen als ik met vakantie ben. Mijn honden volgen haar dan supergoed. Volgens de straat waar ik woon zijn mijn honden een aanwinst voor de straat! Over ongeveer 2 jaar ga ik met mijn nieuwe pups zeker weer naar hondenschool Aloysa.
Admin-antwoord door: Karin Ooms
Leuk dat we jullie dan weer gaan zien!
Harriet schreef op 30 juni 2017:
Goed en heel snel een fijn Resultaat!!!
Als je luistert naar wat Karin zegt en je volgt consequent op wat ze je uitlegt
Dan heb je binnen no- time een geweldige sociale hond.
En ik dacht met mijn ervaring met nu mijn derde rottweiler dat ik echt wel (een beetje) wist wat ik deed.
Ik ben bij een andere school op puppy cursus geweest, daarna daar ook een jonge honden cursus gedaan. Hier werd alleen met beloningen getraind.
En dan is hij inmiddels bijna vijftig kilo , zwaar aan t puberen en dan gaan we beginnen aan de volgende cursus...... Sport A dit is een gehoorzaamheidscursus.
Na de vierde les kreeg ik een telefoontje ,....... of ik even wilde komen voor een gesprek.
Ze vroegen me beleefd of ik niet meer terug wilde komen want ze wisten niet hoe ze een hond als de mijne aan moesten pakken.!!!!!!!!!!!
Mijn hond zorgde voor onrust in de groep!
Ja hij is groot en intimiderend, ja hij is heel erg sterk....
ja hij is heeeeel dominant maar ja, waar moet ik dan heen vroeg ik , ???? Zij hadden geen oplossing voor mij.
Ik heb er nog een gedragstherapeut bij gehad, maar die kon ook geen oplossing bieden, behalve mijn hond herplaatsen of toch misschien maar in laten slapen, want hij is wel heel dominant...
Hij luistert nog niet voldoende en hij is erg onbenullig maar hij is nooit aanstichter in de zin van uitvallen het enige wat hij doet is heel erg kijken naar andere honden. Ja en ik weet dat hij daarmee uitlokt.
Maar ik zit op school om dat bij hem af te leren, alleen ......
Dat leerde ik niet op die school!!
We leerden wel zit en af en touch en kin maar niet hoe ik ermee om moet gaan als hij fixeert , Nee dat gebeurt niet.!!!! En dan stort je wereld in want ik heb een hele grote dominante gevaarlijke hond en ik weet dat ik hem niet onder controle heb. Maar NIEMAND kon me helpen !!!!!
En toen kreeg ik de tip, ga naar...... Karin Ooms
Ja hoor zij wilde me wel helpen en nee, ze zou me niet wegsturen .........
Sterker nog....... Je krijgt een niet goed geld terug garantie!!!!
En toen ben ik met onze Chef gestart.
Eerst 1 op 1
Ja pittige dominante hond ..... ja baasje je bent te lief....
Te lief ???? Nou ik ben heus niet zo lief....
Maar voor mijn hond was ik te lief en niet duidelijk.
Binnen vijf minuten trok hij niet meer aan de riem!!!
( Hij trok me met gemak omver)
Het gaat inmiddels geweldig.
Ik mag al los volgen en dat gaat verrassend goed!
Reuze spannend, zeker als er ook nog een loslopende kat op het instructie veld loopt. (Die is van Karin)
Maar mijn hond doet het echt geweldig .
Ik ben zo blij dat ik deze hondenschool en deze manier van lesgeven heb gevonden.
Ik kan het iedereen van harte aan bevelen.
Ik ben zo dolenthousiast dat ik het liefst haar wijze van leren wil leren om haar te helpen het door te geven.
Want gezien alle bijt incidenten zou het heel handig zijn dat de regering gaat inzien dat de manier van lesgeven op een heel groot deel van de scholen te wensen overlaat.
Liever koekjes worden niet gebakken, probleem honden worden niet geboren maar gecreëerd en als je niet meer mag corrigeren dan komen er grote problemen. Dat geldt voor mensen en voor dieren.
Dus Karin voor jou een hele dikke pluim!
Suzan schreef op 24 juni 2017:
Eind februari 2017 hebben wij een hele leuke shar-pei kruising uit het asiel gehaald. 6 jaar oud, teefje. Het nadeel van een asielhond is dat je het verleden niet kent natuurlijk. Nu wil het in ons geval zo zijn dat wij weten dat ze al 4 eigenaren heeft gehad, ze valt uit aan de riem naar andere honden en ze kent geen enkele commando. Zelfs niet 'ZIT'. Een super uitdaging zou je denken. Na wat zoekwerk op internet kwamen we uit bij Hondenschool Aloysa. Een hondenschool die niet traint met honden koekjes, maar indien nodig met een correctie en beloning door middel van stem en aai. Na een gesprek met Karin, bleek er direct een week later een weekend training te starten, waar ik nog bij kon. Beter konden we (ik en mijn hond) het niet treffen. Direct trainen, want ik wilde natuurlijk wel dat ze niet weg zou lopen en toch ook zeker wel veilig met haar aan de riem over straat kunnen lopen. Een privéles vooraf gaf al duidelijke inzichten, maar na het weekend had ik al een compleet andere hond. Zelfs Karin, welke toch al meer dan 25 jaar honden traint, had nog nooit een 6 jarige hond gezien, die het commando 'ZIT' niet kent. Na het weekend zat deze er redelijk in en begonnen we zelfs met 'AF', WACHTEN en HIER. En jawel, de laatste avond kwam ze los (!!), zonder andere honden lastig te vallen bij mij en ging zitten! Hoe bijzonder was dat! Daarna begonnen we met avond lessen, welke iedere week een stapje verder gingen, eerst herhalen en dan een nieuw commando erbij. Bevestigen van het bekende en toch een stapje verder trainen. Nu zijn we 3 maanden verder en jullie raden het niet, ik loop met mijn 6 jarige, niets kennende, uitvallende shar-pei, heerlijk aan de riem. Ze kan los (!!) volgen en we zijn laatst zelfs al in het honden losloop gebied geweest. Ze valt niet meer uit, maar let op mij en vertrouwt volledig op mij. In het begin heb ik haar een paar keer moeten corrigeren, maar daarna heb ik haar alleen nog maar kunnen belonen en de hemel in kunnen prijzen. Iedere week kwam ik met dezelfde, maar toch een andere hond. Van een angstige, dominante, onzekere hond naar een blije, zekere hond vol vertrouwen. Denk dat de 4 vorige eigenaren zich de ogen uit hun kop mogen schamen, want aan de hond ligt het zeker niet, dat hebben wij nu wel mogen ervaren. Karin, onwijs bedankt voor de leuke en leerzame lessen. Bedankt voor de begeleiding en ik hoop echt dat er op deze manier nog veel meer honden uit het asiel een gouden mand, plek en en goede (her) opvoeding mogen krijgen.
Rianne Kruijshaar schreef op 23 mei 2017:
Eigenlijk zou elke baas/bazin een cursus moeten volgen bij Aloysa!
Wij hebben een geweldige overenthousiaste hond een boxer. Super lief maar ook hele duidelijke grenzen nodig en een goede opvoeding..
we hebben de zogezegde snoepjes training gevolgd bij een andere hondenschool.. Dit was geen succes meer oog voor de andere honden als de snoepjes.
Daarnaast trok ze steeds behoorlijk aan de lijn en ja wij wilden toch wel normaal met haar kunnen lopen.
Nu zitten we bij Aloysa en al na de eerste les merkten we zo'n verschil dat we echt zeker wisten dit is wat we nodig hebben voor onze boxer Mac.
Ooit heb ik zelf bij Aloysa de cursus gevolgd 16 jaar geleden met mijn vorig hondje(shihtzu) en zij luisterde perfect!
we hopen dit straks ook met Mac te bereiken en ze heeft al flinke stappen gemaakt! Wij zijn enorm blij met wat ons geleerd word en echt Karin hoort en ziet alles😬😬....
Ze weet duidelijk waar ze het over heeft en wij zijn blij dat we deze kennis nu ook leren!!
Deze investering in je hond is het meer dan waard!
Harm Leijenaar schreef op 1 mei 2017:
Dankzij Aloysa en de uitstekende begeleiding (in woord en daad) is onze witte herder goed opgevoed en super gehoorzaam. Eerder hebben we twee andere hondenscholen geprobeerd, maar pas bij Aloysa hebben we echt professionele benadering gevonden: niet alleen een hond moet leren, maar zijn baasje ook. De lessen op de zaterdagen in Klarenbeek hebben hun vruchten afgeworpen en nu mogen we genieten van onze voorbeeldige hond. Wij merken het regelmatig dat veel mensen problemen met hun honden hebben en dan denken we vaak: daar zou Karin wel raad mee weten! Goed dat jullie nu ook meerdaagse trainingen geven, daar zou ik zeker aan mee hebben gedaan!
John Jansen schreef op 25 april 2017:
Met onze ruwharige teckel "Puck" ben ik in november 2016 gestart met de puppy cursus. Ik had totaal geen ervaring met honden. Nu ben ik inmiddels aan het eind van de basiscursus. En wat een goede ervaringen heb ik opgedaan, geweldig! Puck luistert fantastisch naar alle commando's. Puck houdt aandacht voor de "baas" tijdens het uitlaten en is door alle lessen van Aloysa heel goed gesocialiseerd. Wat een verademing om zo'n goed opgevoede hond te hebben. Consequent leren zijn, is hierbij het toverwoord. Puck ontwikkeld zich nog steeds geweldig en dit geeft ons de uitdaging om door te gaan naar het volgende niveau (het los lopen). Kortom door het volgen van deze methode beleef je pas echt plezier aan je hond en de hond aan jou.
Ik ben ervan overtuigd dat dit ook de enige methode is. Hondenschool Aloysa is een echte aanrader voor een plezierig leven samen met je hond.
Bedankt Richard en Karin.
Olga Schepers schreef op 11 april 2017:
Ik denk dat het wel 20 jaar geleden is dat ik bij Aloysa terecht kwam met een hele grote sterke rottweiler die uitviel naar andere honden en eigelijk veel te sterk voor mij was en ik te lief voor hem. Bij Karin heb ik veel geleerd. Zeker in de theorie lessen begon ik te begrijpen hoe een hond eigelijk in elkaar zit, en dat ik eigelijk de gene was die die de fouten maakte door dat ik niet op de juiste momenten consequent was en de hond gewoon behandelde of dat die een mens was. Na 2 certificaten met de hond behaald te hebben ging het stukken beter we hadden weer plezier met elkaar! en begrepen we elkaar. Nu zo veel jaar later heb ik met tips van Karin weer opnieuw rust in huis,waar onze Duitse herder de hele dag door het huis rende of dat die een marathon aan het rennen was en blafte en op sprong tegen iedereen die op bezoek kwam.
Dus ik zeg weer dank je Karin
Hennie van der Meer schreef op 15 maart 2017:
Wij trainen al met onze derde hond bij Aloysa. 22 jaar geleden kwamen wij met onze eerste hond bij Aloysa terecht, omdat we bij de Kynologenclub op dat moment niet mochten trainen omdat de hond loops was. Karin vond dat geen probleem, want dat is juist een echte praktijksituatie vond ze. Met deze hond hebben we de basiscursus gedaan, de vervolgcursus en de cursus voor gevorderden. Toen we 12 jaar geleden onze tweede hond kregen, zijn we gelijk weer naar Aloysa gegaan. We zijn gestart met de puppycursus en daarna de basis-, vervolg- en gevorderden cursus. Nu zijn wij met onze derde hond bij Aloysa. Afgelopen juni zijn we gestart met de puppycursus en daarna hebben we basiscursus gedaan. In december hebben we de vuurwerkcursus gedaan, ook heel zinvol! Nu doen we de vervolgcursus en zijn van plan hierna nog verder te gaan. Al deze cursussen hebben er toe bijgedragen dat wij heel sociale honden hebben (gehad) die goed luister(d)en! Ook onze dochter heeft met 2 honden bij Aloysa getraind, naar tevredenheid. Het trainen met de slipketting heeft een positief resultaat: je hond weet heel snel hoe het werkt! Mochten wij weer een andere hond krijgen, dan gaan we weer naar Aloysa!
Sylvia Veneberg uit Sylvia Veneberg schreef op 8 maart 2017:
RESPECT!
Wij hebben een Bull Mastiff van twee jaar. Ineens vond hij het nodig om uit te gaan vallen naar andere honden. Dit naar aanleiding van een aantal acties van andere honden die hem aanvielen. Via een vriendin kwamen we bij Karin terecht. We moeten er een uur voor rijden maar wat zijn we blij met alles wat we tot nu toe al hebben geleerd. WIJ als baasjes om op een andere manier naar de hond te kijken en mee om te gaan en natuurlijk onze hond. In de basis cursus viel hij ook uit naar andere honden in de groep. Door de zelfverzekerdheid en het directe optreden en geven van aanwijzingen van Karin zijn we nu al bezig met de vervolgcursus en het gaat steeds beter.
Ik heb zoveel respect voor Karin dat zij zowel in ons als baasje als in onze hond vertrouwen heeft. Ze geeft hem en ons dezelfde kansen als de rest van de andere deelnemers. Hij doet het tot nu toe prima maar ik blijf het spannend vinden wat natuurlijk alles over mij zegt. Karin daarin tegen STAAT er altijd. In alle situaties is ze volop alert en geeft goede instructies, vertelt verhalen uit eigen ervaring en ik vind dat ze echt oog heeft voor iedereen.
Ik zou iedere hond bezitter aanraden om bij Aloysa de hondentrainingen te gaan doen.
Dank je wel Karin
yorieke schreef op 5 maart 2017:
nadat mijn hond in het begin agressief reageerde.en een andere cursus niet werkte. ben ik blij dat bij karin super heeft gereageerd. ik kan mijn hond nu met een gerust hart los laten lopen in het bos.dat had ik voor de cursus niet voor kunnen stellen
J en I Mulder schreef op 20 februari 2017:
We moesten in het begin even wennen aan de andere manier van aanpak (ook wij liepen na alleen maar positief trainen tegen een aantal problemen aan). Uiteindelijk blij dat we de stap gezet hebben en onze Mechel daardoor in gedrag positief hebben zien veranderen. Bedankt !
Gerard Buitink schreef op 15 februari 2017:
Onze Fedde was bang voor vuurwerk. Daarom deelgenomen aan de Aloysa-vuurwerkcursus. Daarbij veel feedback gekregen op mijn reactie naar Fedde.
Resultaat: Fedde is zonder stress oud en nieuw doorgekomen en gaf er blijk van geen problemen te hebben met het jaarwisselingskabaal.
Susanne uit Susanne schreef op 2 januari 2017:
In december 2016 hebben we met onze Heidewachtel Bodo de cursus "Vuurwerk" gevolgd. Bodo heeft eerder bij Richard de puppycursus gedaan en bij Karin de basistraining. Tijdens de laatste cursus heeft Bodo dus kennisgemaakt met vuurwerk. Les 1 was voor hem dan ook indrukwekkend en reageerde hij zenuwachtig bij iedere knal. Karin gaf ons duidelijke handvatten hoe met deze reactie om te gaan. Les 2 ging erg goed, Bodo reageerde al beter. Les 3, de laatste les, was Bodo juist weer wat onrustiger tijdens de knallenk. Karin stelde voor om toch nog een avond bij elkaar te komen om de puntjes op de i te zetten. In die les was Bodo echt goed en rustig en reageerde hij kalm op het vuurwerk. Oud & Nieuw verliep dan ook boven verwachting rustig voor ons en Bodo. Vuurwerk tijdens de jaarwisseling interesseerde hem nauwelijks. Karin en Richard, bedankt voor de goede trainingen. Groetjes, Edwin en Susanne
Karen schreef op 14 oktober 2016:
Geschikte cursus voor iedereen zeker met een "moeilijke" of dominante hond of een hond met gedragsproblemen. Hier werk je niet met koekjes of clickers, maar beloon je met een aai en je geeft de hond een correctie als hij dat nodig heeft. Ook op tijd reageren, consequent zijn en oefenen, zijn van groot belang. Ik ben heel tevreden met het resultaat!
Gonny Vogels schreef op 23 september 2016:
Dat Aloysa een andere aanpak heeft dan andere hondenscholen is duidelijk.
Geen flauwekul, duidelijkheid in de rangorde en luisteren!
Ik heb veel problemen gehad met onze Duitse herder. Hij gedroeg zich vreselijk naar andere honden toe en ik wist me geen raad meer!
"Snoepjes" cursussen gevolgd, maar niets hielp. De drang om een andere hond te overmeesteren was veel groter dan de lekkerste snoepjes!! Karin heeft me enorm geholpen.
Al tijdens de eerste les bij een "uithaal" naar een andere hond toe, leerde ik op de juiste manier hiermee om te gaan en hem te corrigeren. Ik wist niet wat ik mee maakte, zijn gedrag veranderde direct, hij liep keurig en vrolijk met me mee.
We zijn er nog niet helemaal, maar hij is ontzettend vooruit gegaan!!
In oktober komen we graag weer terug.Het is zo leuk om met je hond aan het werk te gaan, helemaal als je resultaat boekt!
Norma Jonkers schreef op 12 september 2016:
Het is een paar jaar geleden dat ik van Karin het juiste gebruik van de slipketting leerde. En ik heb er nog steeds veel baat bij!
In een hondenlosloopgebied blijven mijn 2 Duitse herders uit werklijn netjes bij mij, zonder uit te vallen naar lompe op ons afrennende Labradors, keffende en zelfs bijtende Jack Russels en andere niet onder appél staande en ongeleide projectielen in hondenvorm.

De huidige diervriendelijke opvoedmethoden zoals het klickeren, het braaf-brokje- en zelfs de Natural Dogmanship-(dummy)-methode van Jan Nijboer, ik heb het allemaal gepraktiseerd. En er veel van opgestoken, mijn honden ook.
Slecht gedrag negeren is regel bij al deze methoden.
Niets mis mee toch, vonden mijn herders en probeerden hoe ver ze konden gaan.
Nou, heel ver dus… tot hun grote genoegen en mijn grote frustratie!
Ik kookte van binnen en mocht niet reageren op het steeds irritantere gedrag van mijn hond.

Wat was ik blij met de 'geen gekheid'-training van Karin. Eindelijk, hier mocht, nee moest ik paal en perk stellen aan het ongewenste gedrag van mijn Duitse herder.
Wat een opluchting!

De honden en ik hebben samen weer plezier!
Ik krijg regelmatig complimenten van hondenbezitters en omstanders voor het prettige gedrag van mijn Duitse herders!
Dank Karin!

Norma Jonkers.
Stefanie schreef op 4 september 2016:
Wij zijn met onze hond (een herderkruising) naar Aloysa gekomen nadat we zulke problemen met haar hadden dat we ons geen raad meer wisten. We hadden haar opgevoed met beloningsgericht trainen met een clicker. Naarmate ze ouder werd, kwamen er steeds meer ‘driften’ tevoorschijn die met positief trainen niet in goede banen te leiden waren. Ze werd dan totaal onbereikbaar en viel uit naar alles wat snel bewoog: fietsers, auto’s, trekkers, andere honden, bemoeide zich obsessief met onze katten en bezat daarnaast een enorme jachtpassie.
In eerste instantie moesten we erg wennen aan de trainingsmethode. Maar we zagen bij onze hond direct een ‘verademing’ en rust optreden doordat wij de touwtjes strak in handen namen. Door consequent de lessen en leefregels toe te passen is onze hond een stuk rustiger geworden, laat de poezen met rust, valt nauwelijks nog uit en blijft bereikbaar wanneer er wild in de buurt is. Karin, hartelijk dank voor de duidelijke uitleg tijdens de basiscursus. We gaan vol goede moed de vervolgcursus tegemoet!
K. Hogendoorn schreef op 9 april 2016:
In maart 2015 kregen wij een beagle pup. We waren beide van huis uit honden gewend dus dat moest goed komen! Ingeschreven voor een puppy cursus (elders) met de motivatie om meer cursussen te gaan volgen. Na de eerste 10 lessen zijn we gestopt. Deze manier werkte niet bij onze inmiddels zeer dominante hond. Hij was weinig onder de indruk van ons. In juli was het punt bereikt of er moest wat veranderen, of de hond moest weg, tegen al onze principes in, we wilden niet opgeven, nog niet. Toen vonden we Aloysa, de zaterdagen in de zomervakantie. We zijn eerder terug gekomen van vakantie om geen dag te hoeven missen. Wat een andere aanpak!! We hebben alle regels toegepast, zowel in huis als buitenshuis. Hoewel dit niet altijd makkelijk was, soms echt heel moeilijk, was het de enige optie die we hadden. Na 2 cursussen zijn we gestopt omdat het qua tijd niet meer haalbaar was. En nu? We hebben een heerlijke gezellige lieve hond. Die heel goed zijn plek weet binnen ons gezin. We krijgen regelmatig complimentjes dat hij zo rustig is en zo goed luistert. Zowel binnen als buitenshuis.

Karin, nogmaals hartstikke bedankt!! Ik raad jullie bij iedereen aan!!
Michelle schreef op 23 februari 2016:
Vuurwerkcursus: Dankzij de Vuurwerkcursus bij Aloysa hebben wij een rustige jaar wisseling achter de rug. Ikzelf ben niet zo een held met vuurwerk en daarom was ik erg blij de vuurwerkcursus te kunnen volgen. Door intensief met elkaar bezig te zijn (hond en ik) werd het vuurwerk tijdens de cursus voor ons beide al snel een “bijzaak”. Ikzelf ben nog steeds niet helemaal vuurwerk “vrij” maar onze Phien (4 maanden) kon het helemaal niet meer boeien hoe hard, fel of raar de knal ook was. echt top !!! Ze lag lekker in haar mandje en rolde zo al knagend op haar kluifje het nieuwe jaar in.
Puppycursus, privéles en Basiscursus /
Doordat onze oude herder van 12,5 jaar van ouderdom doof is geworden besloten we een jonge herder aan te schaffen. We hebben nu drie honden. Na een paar dagen werd het me al duidelijk dat ik wel wat aanwijzingen kon gebruiken bij de opvoeding van deze pittige tante. Maar doordat we met onze kleine hond (met probleemgedrag) niet geholpen konden worden bij verschillende hondenscholen. Hebben we eerst gezocht naar een hondenschool waar je als eigenaar van de hond Baas bent van de hond en niet zijn persoonlijke wandelende koektrommel. Dit was voor ons belangrijk omdat we met onze kleinere hond hebben ondervonden dat zodra er een echt probleem in het gedrag van de hond ontstaat de koekjes-, worsten-, frikandellen-, kaas- en noem maar op methode niet meer werkt. Gelukkig vonden we Aloysa en aangemoedigd door iemand in het parkje met goede ervaringen over Aloysa ging ik er kijken. Tot mijn opluchting is Aloysa een hondenschool waar de hond een hond blijft en waar je veel leert over wat honds gedragen nou eigenlijk inhoud. Er is in de les veel aandacht voor theorie en voor vragen die je hebt bij de opvoeding en/of problemen. Na de theorie is er een praktijk stuk waarin de theorie in praktijk word gebracht. Naast de puppycursus besloten we ook een privé les te nemen met het kleine hondje (Luna) die we qua gedrag al hadden “opgegeven” Deze privé les werd een succes waardoor we met nieuwe moed ook Luna opnieuw opvoeden. Ik moeste wel wennen om Luna te trainen met een slipketting maar na enige instructie kan ik nu zeggen dat het goed bevalt. Zonder was het niet gelukt om haar gedrag om te buigen. Nu we met het Luna de Basis cursus hebben afgerond staan we versteld, we kunnen haar nu uitlaten zonder dat ze blaft en uitvalt naar andere honden. Maar ook in huis is het een hele verbetering we kunnen nu weer uit een stoel opstaan, ergens tegenaan stoten of kloppen zonder dat er een overspannen blaffend hondje tevoorschijn schiet. Echt een verademing voor ons, maar zeker ook voor Luna die nu blijft liggen en veel rustiger is geworden. We zijn erg tevreden over de uitleg en methode van honden school Aloysa en daarom hebben we besloten met Phien de Basiscursus te volgen en met Luna verder te gaan met de vervolgcursus.

Karin en Richard hartelijk dank. Michelle, Gerbert, Phien en Luna.
Bakker schreef op 25 oktober 2015:
17 jaar geleden kregen wij onze eerste hond van een hondentrainer, getraind en wel, met een slipketting. Nu met onze 2e hond gingen we op zoek naar een hondenschool. Dat was even anders! Stonden we met een speeltje te zwaaien om z'n aandacht te "vragen" of hem snoepjes te voeren waar hij geen oog voor had.
Het komt allemaal goed als ie wat ouder wordt, volgens de cursusleider. Ondertussen woog hondlief bijna 30 kg en kon ik naar de fysio.
Na een hoop gegoogle kwamen we bij Aloysa uit en ondanks de reistijd van 5 kwartier toch maar een cursus geboekt.
Na 1 les merkten we al verschil. We leerden onze grenzen aangeven en onze herder pikte het goed op.
Nu gaan we weer voor ons plezier lange wandelingen maken zonder geruk en getrek. Zijn fascinatie voor katten is ook gelijk een stuk minder geworden, een bijkomend voordeel.
Kortom, wij zijn heel tevreden over de heldere en duidelijke uitleg van Karin! Houden ons aanbevolen voor weer een cursus van 3 zaterdagen achter elkaar.
Floris Fonteijn schreef op 30 juli 2015:
Heb me met mijn nieuwe hond weer aangemeld voor basiscursus. Enige jaren geleden deze cursus gedaan met mijn hond en dit is uitstekend bevallen.
Werd van een eigenzinnige hond een perfecte luisteraar en heeft ons en zijn omgeving door deze cursus veel plezier bezorgd.
Kévin schreef op 4 juni 2015:
Na 2 lessen moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben. We hebben in het verleden verscheidene honden gehad en bij onze vorige hond hebben wij een hondenschool geprobeerd in Apeldoorn. Dit beviel totaal niet en er ontstond een nare nasmaak om uberhaupt naar een hondenschool te gaan.
Mijn vrouw en ik gebruiken geen snoepjes en wel een slipketting en dat werd daar niet gewaardeerd. Paar jaar later en nu we weer een andere hond hebben, hebben we besloten om het weer te proberen bij een andere hondenschool. Dit vooral voor het socialiseren van onze Bullmastiff. Dit is in mijn ogen altijd belangrijk om te doen.
Aloysa kwam het meest overeen met hoe ik vind dat een hond/pup opgevoed moet worden. De 1e les was een theorieles, die leuk en leerzaam was. De 2e les was een mix van theorie en praktijk. Dit was ook erg leerzaam en leuk om te doen.
Wat leuk is, is dat je echt handige en bruikbare dingen leert in een korte tijd en je zeker weet dat je hier nog veel kan leren. Wij kijken alweer uit naar de volgende les.
Hans en Ulli Wijnhoud schreef op 2 juni 2015:
Duidelijk anders, dat is de slogan van hondeschool Aloysa. Dat hebben wij als uitermate zinvol bij de opvoeding van onzer hond ervaren. Geen gedoe en gesmeek met koekjes enz. maar er gewoon duidelijk voor zorgen dat mijn hond naar me luistert. Heerlijk, verfrissend en praktisch!
Toen wij onze vierde boxer Spike kregen, was het voor ons duidelijk dat wij weer naar hondeschool Aloysa zouden gaan. Wij hadden immers goede ervaring met Luka onze derde boxer opgedaan. Spike was met ruim 7 weken de jongste op de puppycursus die door Richard wordt gegeven. Vooral zijn theorielessen zijn bijzonder zinvol. De manier van lesgeven is duidelijk en informatief. Ook was er veel ruimte om vragen te stellen. Op deze manier leerden wij ook nog van andere cursisten omdat wij de geschetste situaties herkenden.
Na de puppycursus waren wij nieuwsgierig naar de volgende cursussen. Wij wisten dat ons leerproces nog lang niet voltooid was. Spike is en echte boxer die absoluut een duidelijke opvoeding nodig heeft.
Karin is wat ons betreft zeker de juiste persoon die ons hierin verder kon helpen. Dankzij haar inzet, geduld en vooral deskundigheid, hebben wij tools in handen gekregen waar wij verder mee aan de slag kunnen. Ons is andermaal bewust geworden dat bij hondenopvoeding "een leven lang leren`van toepassing is.
Karin en Richard, wij vinden jullie echte gedreven professionals met veel kennis en ervaring, die cursisten van jullie hondenschool Aloysa echt iets te bieden hebben! Dank jullie wel voor jullie inzet en geduld!
Hans en Loes Smid schreef op 30 maart 2015:
AANPAKKEN DIE HAP!!!
Opvoeden met lekkertjes was voor onze Mechelaar Tirza geen uitdaging. Ze had de puppycursus wel met goed gevolg afgemaakt, maar bij de vervolg cursus had ze meer aanpak i.p.v lekkertjes nodig en dat werd ons niet geleerd. Gelukkig kregen wij van de fokker/trainer politiehonden het advies bij Aloysa-hondenschool te informeren. Want ook de baas en bazin moesten eraan geloven.Zo gezegd, zo gedaan. We zijn verguld met de begeleiding van Karin. Het belangrijkste vonden wij de theorielessen dat ze met alle kennis en levenservaringen wist over te brengen en vooral te kunnen herleiden met wat voor een soort hond je te maken hebt. Allereerst moesten wij leren met een slipketting te werken [zowel grote honden als kleine hondjes] dat was een geweldige ervaring met een direct goede reactie. Wij doen nu de basis cursus en merken wekelijks langzame maar wel gestadige vooruitgang. Wat we erg leerzaam vinden zijn de correcties die tijdens de les door Karin met veel geduld en rust worden uitgevoerd, je leert van elkaar. Zo heeft Tirza ook de vuurwerkcursus gevolgd en hebben wij het nieuwe jaar met rust en vreugde kunnen inluiden. Met goede moed hebben wij ons weer ingeschreven voor de volgende cursus en leren van Karin hoe Tirza een fijne huishond kan worden. Karin bedankt!!!
Jannie schreef op 22 maart 2015:
Rust
Gelukkig toch de stap gezet naar Aloysa met onze hond Stein. Ik begon echt de hoop op te geven dat ik Stein durfde te vertrouwen. Cursus met beloning, zakken vol snoepjes......helaas het werkte niet voor ons en Stein. Bij Aloysa kwam ik er achter dat vooral wij, de baasjes, wat moesten leren. En dat heeft gewerkt, al moet ik zeggen dat ik het niet altijd leuk vond. Maar het resultaat mag er zijn: een leuke hond, minder stress, betere band en weer rust in de tent. Dus Karin, dankjewel! We zijn er nog niet dus wie weet klop ik nog een keer bij je aan voor een update.
Ellen Schmets schreef op 9 februari 2015:
Onbetaalbaar resultaat
Net op tijd de weg naar Aloysa gevonden, mijn mechelaartje was me boven de pet gegroeid' Uit alle aspekten van de cursus blijkt een gedegen kennis van honden, goed doordacht. Karin onbetwiste roedelleidster met een scherp oog voor detail, onbegrensde inzet maar ook de nodige speelsheid en flexibiliteit,kalme rustige energie. Interessante theorielessen aangevuld met leuke ervaringsverhalen. De nodige bloed, zweet en tranen verder heb ik nu een hond, waar ik weliswaar nog veel mee moet werken maar wel weer heel veel plezier aan beleef, en die ik beter begrijp en respecteer terwijl ik bij aanvang van de cursus zelfs twijfelde of ik hem wel kon houden, en das onbetaalbaar!
Luut Sixma schreef op 21 december 2014:
Zo hee; dus zo kan het ook!
Als totale leek binnengekomen heb ik ondertussen iets extreem belangrijks geleerd! Veel van wat onze viervoeters DOEN heeft direct te maken met wat wij als baasjes LATEN.... Dus niet alleen de honden gaan op cursus, maar minstens zo belangrijk: de baasjes zeker ook!
Thea van 't Slot schreef op 12 december 2014:
Wat een verademing
Wij zijn met de puppycursus begonnen bij een andere hondenschool die gebaseerd is op beloningen. Nu hebben wij een hond (Heidewachtel) die erg dominant is en die koekjes wel interessant vond, maar niet lekker genoeg om te luisteren. Na een aantal weken, waarin de pup uitgegroeid was tot al best een hond met kracht, liep ik ondertussen bij de fysiotherapeut, omdat onze hond erg trok aan de lijn. Hij liet meer MIJ uit zeg maar. Toen hebben we besloten om de overstap te maken naar Aloysa op aanraden van mensen om ons heen. Wat een verademing!! Het was best even flink wennen om van beloningen over te gaan op corrigeren en met name mijn man had daar wel moeite mee. Ook ik vond het eerst wel naar, maar je krijgt uitgebreide uitleg waarom je het op deze manier moet aanpakken en als je na een paar weken al het resultaat merkt dan ben je wel om hoor! Wij hebben nu een hond die nog steeds erg dominant en supereigenwijs is , en we zijn nog niet klaar met cursussen volgen, maar we kunnen nu wel rustig met onze hond wandelen en dat is zo fijn!
Peter P. schreef op 28 november 2014:
Basiscursus
Wij hebben nu 1 les gehad bij Karin, en wil graag de komende lessen hier updaten qua verloop. Ik geef eerst even een kleine introductie. Mijn hond is nu 7 maanden. Hij is half labrador/bull mastiff en leeft in een gezin bestaande uit vader/moeder/3 kinderen. Heb tot mijn spijt ergens anders een puppycursus gevolgd, beter gezegd volstoppen met snoepjes. Wist op een gegeven moment totaal niet meer waar ik de snoepjes moest laten, werd er knettergek van om maar continu met snoep jou zin te bereiken. Nam het maar voor lief omdat ik dacht dat je zo een hond moest opvoeden, dit is onze allereerste hond namelijk. Resultaten waren er ook niet echt. Thuis deed hij ook maar waar hij zin in had. Ik was continu naar zijn pijpen aan het dansen, hij EISTE mijn aandacht. Zag het eigenlijk niet meer zitten, had echt een gevoel van nou is dit nou zo leuk het hebben van een hond??!! Toen dacht ik bij mezelf wij hebben hiervoor gekozen en zal er voor moeten zorgen dat dit ongewenste gedrag de deur uit moet. Met snoepjes gaan wij in ieder geval niets bereiken. Ben uiteindelijk doorverwezen naar deze hondenschool via een oud cursist die ook zag dat het niet goed ging. Ben op de site gaan neuzen en gaan bellen met Karin. Had er meteen een goed gevoel bij en heb me ingeschreven. Les 1: Ik was best een beetje zenuwachtig en had nog tegen Karin gezegd dat ik hoopte in eerste instantie een beetje op de achtergrond te kunnen blijven. Karin kon er niets aan doen maar het tegenovergestelde gebeurde. Kreeg meteen de vuurdoop en terecht. We zouden met theorie beginnen die avond, hiervoor diende de honden in de bench plaats te nemen. Nigel zetten de hakken in het zand en ging zeker niet vrijwillig die bench in. Karin greep in en gaf aan dat het doel voor nu was dat nigel vrijwillig de bench in moest, er mocht ook niet eerder gestopt worden dan dat dat doel bereikt was. Het duurde ff maar het resultaat was daar. In de theorieles werd duidelijk uitgelegd hoe de vork in de steel dient te zitten, ik snapte het zelfs. Kwam er snel achter dat ik dingen niet goed deed. Alle cursisten hebben nu een paar simpele huisregels meegekregen die voorlopig nageleefd dienen te worden. Het resultaat vind ik overweldigend, nigel is ineens heel anders. Ik heb zowaar tijd mezelf. Hoe een paar simpele wijzigingen het gedrag binnen een dag zo kunnen veranderen!! Door onze vuurdoop liep de les wat uit maar dat maakte Karin niets uit, ze nam er duidelijk de tijd voor zeg maar. Toen zijn we nog wat praktijk gaan doornemen en dat was ook een hele gewaarwording. Ben nu 1 week bezig en heb al verbluffende resultaten dankzij Karin. Ik kijk erg uit naar les 2.
Miranda schreef op 13 november 2014:
Puppy,Basis en vervolgcursus
Ondertussen al een jaar geleden maar wil hier toch nog graag een reactie achter laten. We hebben een rottweiler van nu iets meer dan een jaar oud.Het is een hele fijne en lieve hond wat ze mede dankzij Richard en Karin zo is geworden. De trainingen zijn duidelijk en je leert er een hoop van. Dit merken we nog wekelijks. Vaak krijg ik te horen oei heb jij een rottweiler... maar ik ben ervan overtuigd wanneer je je hond goed en duidelijk opvoed met hulp van een goede hondenschool het niet uitmaakt welk type ras je hebt een schoothondje hoeft ook niet altijd het liefste beest ze zijn. Karin het is een beetje laat maar alsnog heel erg bedankt voor al je hulp!
Gera schreef op 10 oktober 2014:
Basis en vervolgcursus
Jarenlang een Jack Russel gehad, die eerst van mijn man was en twee jaar was toen ik mijn man leerde kennen. We trouwden en ik trouwde de hond erbij. LEen heel lief dier waar je alles mee kon, is 17 jaar geworden. Daarna 6 jaar hondloos geweest en daarna besloten voor een grote hond te gaan. Dus...mijn eerste puppy. Het werd een Boulab (kruising labrador-berner sennen). Die bleek een beetje pittiger op te voeden te zijn dat we hadden in geschat. Op zoek naar een hondenschool kwam ik bij Aloysa terecht. Want ik voelde al wel aan mijn theewater dat het met koekjes niet ging lukken. (en na wat proberen natuurlijk). Op het moment dat ik bij Aloysa begon zag ik het even niet meer zo zitten met onze Ramses, maar na twee cursussen is het totaal veranderd. Het blijft een pittige hond, maar hij luistert goed, ik kan er normaal mee over straat, in huis is hij gezellig, kortom. Ik ben heel tevreden over de lessen van Karin en ze heeft ons echt verder geholpen met de omgang met onze hond. Zoals ik hieronder ook al las: het was niet altijd makkelijk en tijdens de eerste les ook wel een cultuurshock. Maar met een heel goed resultaat waar wij verder mee kunnen. Dus een dikke tien voor Aloysa.
Ingrid Post schreef op 26 juli 2014:
Op herhaling
Na drie hondencursussen bij een andere hondenschool te hebben gevolgd, bleek dat onze cairn-terrier toch een beetje de boel begon over te nemen. Niet alleen zijn schuld, want uiteindelijk zijn wij er zelf bij. Na lang wikken en wegen naar Aloysa, waar ik al veel, vooral niet zulke positieve verhalen over had gehoord.De eerste les was wel even wat anders dan wij gewend waren, geen koekjes meer als beloning, heel strak en duidelijk, belonen met je stem. De training is heel intensief, de lessen zijn van 19.15 tot 22.15, maar heel duidelijk. De tweede les vonden wij al veel beter en zagen ook al resultaat bij onze hond. De praktijk lessen zijn erg leerzaam omdat je alle onderwerpen die betrekking hebben op gedrag, dominantie, angst ed. allemaal behandeld. Nu zijn wij klaar met de basis cursus en zijn super tevreden. Wij hebben een hond terug die niet meer naar andere honden blaft in de auto en buiten in de tuin en het allerfijnste is dat hij weer achter op de fiets kan zonder naar andere honden te blaffen. Wij hebben een hond die positief is veranderd en wij ook in onze houding naar hem toe omdat Karin niet alleen de honden aanpakt maar ook de baasjes. Het is heus niet altijd makkelijk geweest, maar als je ziet hoe je hond veranderd, is het het dubbel en dwars waard!!!! ik ben Karin vreselijk dankbaar, je kan alles vragen en krijgt een duidelijk begrijpelijk antwoord. Wij gaan door met de volgende cursus en voorlopig is Karin nog niet van ons af!!!! TOP!!!
Fam Verstraten schreef op 10 maart 2014:
Opnieuw prettig!
Na 16 jaar weer terug bij de hondenschool Aloysa. Toentertijd hadden we een kruising labrador/ brenner sennen hond. Schat van een dier die je zo nu en dan streng moest toespreken, corrigeren en consequent aanpakken. Daarnaast leer je hoe een hond binnen een roedel leeft en je leert begrijpen hoe dingen gebeuren of hoe je hond het ervaart, Kortom hele prettige leerzame cursussen en mijn hond is nooit iemand tot overlast geweest.. Nu hebben we een herder en ben dus weer naar Aloysa gegaan omdat het ons goed is bevallen. Onze hond is 8 maanden oud. Loopt los waar het mag en is continu goed onder commando. Blijft af of zitten waar we het vragen zelfs als al zijn speelvriendjes om hem heen dartelen. We zorgen ervoor dat we hem altijd met onze stem of een aai belonen maar corrigeren ook waar nodig. Echter dat is zelden nodig. In tegenstelling tot zijn speelvrienden die altijd alleen commando' s opvolgen als er een koekje te voorschijn wordt getoverd.. En dan nog willen zijn speelvrienden weleens niet luisteren omdat iets anders dan net even meer interessanter is als dat koekje omdat ze daar al zoveel van krijgen. Jammer vinden wij het dat Aloysa soms ter discussie staat. Absoluut onnodig. Mensen die twijfelen moeten maar eens gaan kijken. Wij zijn in ieder geval zeer blij met hoe onze hond luistert en een blije hond is die weet wat zijn plek in de roedel is. Wij hoeven niet bang te zijn dat onze hond zich misdraagt. Hondenschool Aloysa is een aanrader. Dank aan Richard en Karin
Anneke de Jong schreef op 12 februari 2014:
Effe pauze
Vorig jaar ben ik met Pluto (golden retriever) 1 jaar bij Aloysa op les gegaan. Ik kon wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding en het verstevigen van de band. Mij sprak vooral aan de korte periode van de cursus (langer les per dag), de combinatie van theorie en praktijk per cursusdag heeft grote voordelen, de korte lijnen en duidelijke aanpak. Uiteindelijk moet je een balans zien te vinden tussen wat je hebt geleerd, wat voor je zelf werkt en waar de hond positief op reageert. Uit alles blijkt dat Karin een professional is in haar vakgebied. Karin, dank je wel voor de prettige duidelijke lessen, je betrokkenheid en je humor. Als de tijd daar is kom ik weer bij je op de lijn.
Raymond en Sharon Groothuizen schreef op 15 januari 2014:
Puppy cursus
Ongeveer 12 jaar geleden ben ik met de hond van mijn moeder ( Lucky) bij aloysa geweest. Toen wij kozen om een puppy te nemen was voor ons de keuze om bij aloysa te trainen alweer snel gemaakt.Na het afronden van de puppy zijn we dan ook zeer tevreden met het resultaat. Omdat we begin December zijn begonnen hebben we ook de mogelijkheid gekregen om de vuurwerkcursus te doen.Door de vuurwerk cursus heeft onze hond Marley een rustig oudejaarsavond gehad en wij hebben hierdoor oon een super oud en nieuw gehad, zonder dat wij continu achter onze hond moesten rennen. Wij gaan dus ook met veel plezier verder met de basiscursus. Wij hebben nu al een hond die prima aan de riem loopt en naar basis commando's luistert. Wat ons betreft, kunnen we iedereen aanbevelen om hier een hondencursus te gaan volgen
Jens schreef op 20 december 2013:
Tien jaar geleden en nu
Tien jaar geleden heb ik meerdere cursussen gevolgd met mijn hond bij Aloysa. Voor dat ik begon met de cursus heb ik meerdere boeken gelezen en programma's gezien over het opvoeden van een hond. Één ding wat meteen duidelijk was is dat er ontelbaar verschillende opvoedingsmethodes zijn en iedereen heeft weer een andere mening hierover.Toen ik begon met de cursus bij Aloysa, moet ik eerlijk zeggen dat deze manier van trainen/ opvoeden mij eerst wel zwaar viel. Niet zozeer omdat ik dacht dat de honden pijn hadden (want dat was totaal niet het geval), maar meer omdat ik mijn perspectief van honden moest bijschaven. Maar dezelfde dag nog zag ik al resultaat wat ik niet had durven dromen. Na de eerste cursus heb ik nog 2 andere cursussen gevolgd bij Aloysa. Ik begon de lol ervan inzien en mijn hond overigens ook. Hij was in een zeer korte tijd verandert van een agressieve hond naar een positieve en gehoorzame hond. Wat we niet moeten vergeten is dat opvoeden en training niet ophoudt na de cursus. Een hond zal altijd weer de grenzen opzoeken en daarom is consequent zijn zo belangrijk. Toen werkte we ook met een slipketting en sindsdien kan ik het alleen maar iedereen aanraden. Wel moet je het gebruik ervan goed kennen. Corrigeer je verkeerd of op het verkeerde moment is het resultaat slecht. Dat is denk ik ook waarom veel mensen erop tegen zijn. Ze zeggen een hond wordt angstig, maar dit is alleen maar als je het verkeerd gebruikt. Momenteel heb ik een 2 jarige kruising tussen een Border Collie en Duitse Herder geadopteerd afkomstig uit een asiel in Griekenland. Hij heeft veel meegemaakt maar het is zo'n vrolijk beest en luisterde meteen al heel goed. Maar dit betekent niet dat hij geen opvoeding nodig heeft. Daarom wil ik graag weer een opfris cursus doen. Aangezien ik nu in Rotterdam woon is Aloysa niet meer om de hoek. Mijn zoektocht begon dus naar een hondenschool met dezelfde visie, maar tot nu toe ben ik nog geen één hondenschool tegengekomen met deze effectieve methodes zoals die van Aloysa. Daarom twijfel ik nu er ook serieus over om voor een aantal weken heen en weer te reizen naar Aloysa. Misschien gek, maar dit laat wel zien hoe tevreden ik ben over de kwaliteit en methodes van Aloysa. Ik kan iedereen deze hondenschool aanraden! Sta alleen wel open om te leren en verwacht het niet alleen van je hond.
Silvia schreef op 22 oktober 2013:
Vooroordelen ?!!!!!
Als je van plan bent om een puppy te nemen, dan ga je ook een beetje rond kijken naar een goede puppy cursus. Nou, dan begint zo ongeveer de ellende, want als je geen ervaring hebt met de verschillende aanpakken van allerlei hondenclubs is het enige wat je doen kunt, afgaan op andermans ervaringen. Vandaar dat ik mijn ervaring met jullie wil delen, en alle verkeerde vooroordelen uit de wereld wil helpen. Ik heb een Mechelaar uit de werklijn en zocht een goede cursus. Eerst op het internet alles goed uitgepluisd en toen met 4 of 5 cursussen gebeld. Allemaal waren ze het over 1 ding eens, ga niet naar Aloysa, daar "vliegen de honden je om de oren" dat wilde ik niet vandaar dat ik ergens anders ben begonnen (belonen met koekjesmethode). Ik had al snel door dat mijn hond obese zou worden als ik hiermee doorging. Dus toch maar een keer gaan kijken (zonder hond) bij Aloysa. Om een lang verhaal kort te maken, als je een school zoekt die jouw en je hond iets kan leren zit je hier helemaal goed. En ja, het gaat er serieus aan toe, maar nee er worden geen honden mishandeld. Als een hond een harde aanpak nodig heeft krijgt hij die, maar heb je een lieve zachte hond dan word die zeker niet hard aangepakt.(Je bent er zelf ook altijd nog bij!!!) Wat ik zeggen wil, ga zelf een keer kijken en oordeel dan. Karin bedankt voor al je adviezen, kijken wat we er verder zelf van bakken!! Groetjes Silvia en Trix.
Carola schreef op 28 september 2013:
Terug naar de basis
Mijn hond Storm (klein teckeltje) vertoont sinds ik oma ben ander gedrag. Karin gebeld en ze legde meteen de vinger op de zere plek, hij claimt mij en wil de roedel bij elkaar houden. Dus weer terug naar de basis. Ik vind het dan ook geweldig dat Karin de tijd neemt om te luisteren naar je verhaal en dat ze dan gewoon helemaal gelijk heeft. Ben nu bezig weer alles wat ik geleerd heb bij Aloysa toe te passen en geef nu meer duidelijkheid aan de hond. Bedankt voor je adviezen
Cor en Jolanda schreef op 23 juli 2013:
Van pup tot puber
Na 15 jaar hebben wij voor de 2e keer gekozen om samen met onze pup bij Aloysa op cursus te gaan. Voor ons een herhaling om consequent onze pup op te voeden en voor onze nieuwe vriend een wekelijkse training met lotgenoten. Deze methode spreekt ons het meest aan omdat hij gebaseerd is op de leefomstandigheden van een pup in een roedel. Wij hebben de puppy-, basis- en de vervolgcursus doorlopen en zijn tevreden over het gedrag van onze nieuwe vriend. Dankzij de variatie aan rassen, bazen en bazinnen hebben wij deze cursussen als zinvol en humoristisch ervaren. Succes met jullie hondenschool
Cees en Erna schreef op 7 juli 2013:
Hondencursus met een beagle....
De puppy cursus, basis en vervolg basiscursus gevolgd met onze 8 weken oude beagle-pup Noortje. Hoezo een beagle kun je niets aanleren?! Met een strenge maar consequente aanpak die Karin ons wist over te brengen zijn wij zeer tevreden met het eindresultaat en hebben we samen met de mede-cursisten een erg leuke, leerzame tijd gehad waarin we samen veel gelachen hebben. Karin bedankt!
Marcel en Marie schreef op 4 juni 2013:
Cursussen Aloysa
Elf jaar geleden met onze eerste hond 2,5 jaar cursussen gevolgd bij Aloysa. Reuze goed bevallen, strakke lessen met duidelijke uitleg en consequente aanpak. Helemaal goed. Zó goed bevallen dat we nu, 11 jaar later, met onze nieuwe pup ook weer lessen hebben gevolgd bij ALoysa. Super is nu 1,5 jaar en luistert perfect! Karin reuze bedankt voor je leerzame theorie en praktijklessen en bij een volgende hond...........
Hoffer schreef op 23 mei 2013:
Privéles
Wij hadden een pup van 5,5 maand, kruising labrador/herder. Enig beest, behoorlijk pittig qua karakter. In huis consequent opgevoed, buiten was een probleem. Wij lieten haar los in het park in Amsterdam. Heel leuk in het begin totdat we haar achteraan moesten rennen om haar weer te pakken te krijgen. Luisteren buiten was geen optie voor onze hond. De wandelingen met haar werden steeds stressvoller, aangezien zij ook op elke andere hond afrende waarvan wij niet wisten of deze wel te vertrouwen was. Daarnaast trok zij op jonge leeftijd zo hard aan de riem dat wij beiden last van de schouder kregen. De maat was vol. Na oriëntatie van verschillende hondenscholen kwamen wij via mijn zus bij Aloysa. Zij had een onhandelbare hond uit het asiel en zeer goede resultaten geboekt na verschillende cursussen aangeboden door hondenschool Aloysa. In het het kort komt de visie op het volgende neer: Pas jij je aan aan de hond, of de hond aan jou? Wij kozen uiteraard voor het laatste en dat lukte niet met de zogenaamde positieve opvoeding van eten mee naar buiten en daarmee lokken. Sterker nog, alle honden kwamen op het lekkers af, behalve de onze. Gezien het feit dat we in Amsterdam wonen kozen we bij Aloysa voor een privéles van 3 uur. Daarbij veel theorie gekregen (veel raakvlakken met de Cesar Millan methode) en daarna in uitvoering gebracht. De theorie van Aloysa hebben wij vrij strak uitgevoerd. De hond wordt hierbij strikt en heel duidelijk aangepakt, je moet er dan ook niet al te soft in staan. Voor ons betekende dit onder andere dat onze hond voorlopig niet los kon en eerst moest luisteren aan de riem. Wat logisch is want wanneer een hond niet luistert aan de riem hoe kan het dan dat de hond wel los zou luisteren. Het resultaat is nu dat zij met tien maanden niet meer trekt, soms los gaat op een veilige plek en dan luistert. We zetten de training door. Wij hebben nu veel plezier van onze hond, gaat mee in tram, bus etc.. past zich volledig aan ons aan en is door volstrekte duidelijkheid het meest op haar gemak. Hondenschool Aloysa is een aanrader voor een hond met weinig en met veel problemen, er wordt maatwerk geleverd. Voorlopig gaat het met onze hond heel goed, wanneer nodig, zullen wij zeker weer teruggaan.
Sven en Rafael schreef op 14 mei 2013:
Cursus
Ben met mijn hond Rafael een labrador vorig jaar op cursus gekomen. Nu ben ik er nog steeds en blijf voorlopig ook ,omdat we het erg leuk hebben en iedere keer weer leren. Karin bedankt voor je duidelijke uitleg en humor tijdens de lessen.
Gon & Ton schreef op 12 april 2013:
Westy
Hallo Richard en Karin Onze Westypup is vorige week bij ons gekomen. Hij komt uit een nestje van 3. Hij was vanaf de 1e dag al erg aanvallend naar ons toe, bijten, soms zelfs aanvallend, wat we ook probeerden het werd eigenlijk alleen maar erger. We hebben toen Karin gebeld en konden de volgende middag al komen. Zij heeft ons advies gegeven, dat had meteen succes. ‘s avonds was hij erg lief, het bijten was al een stuk minder, hij kwam zelfs gezellig aan je voeten liggen zonder te bijten. De volgende dag was hij nog steeds lief, we hebben gelijk al een ander lief hondje. We komen graag met onze viervoeter voor de puppycursus. Alvast dank.
Pauline Drost schreef op 30 maart 2013:
Cursus
Mijn hond Baileys en ik zijn na twee hondenscholen bij Aloysa gekomen. Karin kon mij heel helder duidelijk maken dat Baileys alle ruimte nam die ik haar gaf en dat het haar onzeker maakte. baileys was niet de moeilijke hond maar ik was geen goed baasje. Langzaam maar zeker ga ik vooruit en gaat het luisteren beter. We blijven nog wel even op les.....
Bianca schreef op 15 januari 2013:
Vuurwerk cursus
Vuurwerk cursus, Tijdens onze puppy cursus kwamen de formulieren van de vuurwerk cursus langs. "Waarom niet", dacht ik. Onze Mechelse herder zat toch in zijn leerproces. En om evt. problemen te voorkomen kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Nou, ik vond het geweldig. De cursus heb ik als erg leerzaam en gezellig ervaren. Onze pup Spyke keek niet op of om tijdens het uitlaten wanneer hij wat hoorde knallen. Verder ben ik ook erg tevreden over de puppy cursus die ik eind december heb afgerond. Het blijkt wel weer dat niet alleen de hond maar ook de baas hierin begeleidt moet worden. Alle handelingen die tijdens de les voorkomen worden goed uitgelegd zodat je beter gaat begrijpen waarom je iets moet doen in bepaalde situaties. Richard en Karin, ik kijk vol vertrouwen uit naar de basis cursus die 23 januari gaat beginnen. Tot dan! Hartelijke groeten van Bianca en Spyke.
Jenny schreef op 8 januari 2013:
Vuurwerk cursus
Met mijn hyper active nog jonge Friese stabij de vuurwerk cursus gedaan.Er wordt bij ons in de buurt altijd enorm veel en hard vuurwerk afgestoken, maar ze heeft zich geweldig gedragen. Geen vlucht gedrag, af en toe ging het hoofd even omhoog als er hele harde knallen waren.Een succes dus. Dank je wel Karin en Richard groetjes
Wilma & Sawa schreef op 1 januari 2013:
Vuurwerk curus
Voorheen met deze hond en zijn voorganger hebben wij al meerdere cursussen bij jullie gevolgd. Met onze hond Sawa hebben wij al enkele jaren een groot probleem met vuurwerk. Pilletjes, cd, straffen, aaien, niets nam de angst weg. Uiteindelijk is onze hond vorig jaar bijna 5 dagen onder zijl geweest om hem rustig te houden. Aan deuren krabben, zelfs de deurpost vrat hij aan om te vluchten. Dit jaar toch maar besloten om een cursus te volgen bij onze vertrouwde hondenschool. Eerst even een paar avonden mee gelopen met een basiscursus om even de hulpen weer op te frissen en daarna het echte werk. De cusrus is erg goed bevallen en ik heb met vertrouwen dat het goed ging komen de jaarswisseling tegemoet gezien. Oudjaars dag lag onze hond grotendeels rustig slapend op zijn kleed, af en toe ging er een oog open en was het of hij dacht "baas is rustig, dan zal het wel goed zijn". Bij het uitlaten was er nog wel spanning maar geen vluchtgedrag. 2013 gingen we goed in, wel wat meer spanning dan overdag maar eigenlijk niet noemenswaardig. Nu het komende jaar door oefenen maar dat zal goed komen. Bedankt voor de goede hulp en tot ziens. Groet, Wilma
Stephanie Man in 't Veld schreef op 4 december 2012:
Echt een aanrader voor iedereen! Je kan met iedere hond terecht en wordt altijd netjes en duidelijk geholpen.
Albert & Margreet schreef op 24 juni 2012:
Wederom training met volgende generatie hond
Nadat wij ca. 10 jaar geleden met veel plezier meerdere trainingen bij Aloysa hebben gevolgd, zijn we nu weer begonnen met de training van onze eigenwijze Mechelse herderteef Shadow. Ze raakt steeds meer op ons gericht i.p.v. op al die spannende zaken om haar heen en begint steeds beter te luisteren. Het zou een stuk sneller gaan als wij nog iets consequenter met haar omgingen 😉 Maar we zijn wederom heel blij dat Aloysa bestaat! Dank voor alles Karin en Richard!
Anneke Mom schreef op 18 juni 2012:
Hoe begrijp je je eigen hond
Ik ben nu bezig met onze derde cursus. Het effect is dat, hoe duidelijker ik eisen stel aan mijn hond hoe fijner zij het vind om met mij te werken. Dit betekend dat ik nog steeds hulp nodig heb om mijn hond goed te trainen want ik heb het idee dat zij het wel begrijpt. Ik probeer dit over te brengen aan mensen die het maar niets vinden om met een slipketting te werken maar wel bewondering hebben voor mijn goed luisterende hond. Anneke en Indy de Landseer.
Henk & Ingrid schreef op 18 juni 2012:
Trainen Zizo
Wij hebben een 1 jaar oude kruising Alaska malamute/canadese herder reu 'Zizo' overgenomen. Zizo heeft een zeer dominant karakter met zeer goed karakter, maar was totaal niet opgevoed en ging volledig z'n eigen weg, een echte Alfa in een roedel. Helaas kon hij in het bos nooit vrijlopen. De training bij Aloysa hondenschool heeft hem op indringende wijze geleerd dat wij als bazen ook echt de baas over hem zijn- geheel passend volgens het theorieboekje "de hondse baas" . Na 9 maand intensieve training kon Zizo vrij in het bos, is zeer gehoorzaam, kun je hem overal mee naar toe nemen, gaat mee in hotels en restaurants EN vooral, hij heeft een geweldig leven tussen en met soortgenoten. Inmiddels hebben we meerdere vervolgcursussen gedaan en heeft Zizo al deelgenomen aan hondendemo's. Al met al een geweldige beloning om met consequent optreden tot zo'n geweldig resultaat te komen dankzij de geweldige lessen van Karin - de trainster van Aloysa.
Thijs en Sepkje schreef op 17 juni 2012:
Prima cursussen
Hoi Richard en Karin, Tot nu toe hebben wij met veel plezier en interesse jullie cursussen gevolgd. De puppycursus, heel zinvol, bij Richard en nu het vervolg bij Karin. We leren elke keer en kunnen zo nog járen doorgaan.
Jacqueline Kalberg schreef op 13 juni 2012:
2 x cursus zeer prettige ervaring
Hallo Karin, Je site is inderdaad erg mooi geworden! Laycka en ik hebben veel geleerd in de twee cursussen die wij bij je gevolgd hebben. Wij zijn je zeer dankbaar dat je zeer streng maar toch rechtvaardig bent. Wij zullen iedereen die een cursus wil volgen naar jou verwijzen want je gaat dan heel anders tegen je hond aan kijken. De relatie tussen baas en hond versterkt enorm. Groetjes (ook aan de cursisten die nog door gegaan zijn). Jacqueline en Laycka
Ineke schreef op 12 juni 2012:
Ervaring
Bedankt voor de cursussen die we bij je mochten volgen en nog steeds volgen. het is goed te merken dat je veel know how van honden en hun gedrag hebt. als mensen op zoek zijn naar een honden school zal ik jullie zeker aanraden. groet blacky en ineke
Mieke Hupkes schreef op 12 mei 2012:
Cursus gevolgd
Ik heb met heel veel plezier de cursussen bij jullie gevolgd, en Dorus luistert prima. Groeten van Mieke en Dorus
Pieter schreef op 19 januari 2008:
Reactie op artikel in 'hondenmanieren'
Hoi allemaal. Wil graag hier een reactie plaatsen op de hondenmanieren van jan 2008,vond het goed dat er ook aan Karin de mogelijkheid werd gegeven om de methode van Aloysa uit een te zetten. Ben blij dat ook dat geluid eens een keer de mogelijkheid krijgt om in de bladen gehoord te worden. Ik heb zelf jaren lang bij Aloysa getraind en daar veel geleerd van Karin en Richard. Nadat ik daar gestopt ben heb ik diverse cursussen gevolgd op hondengebied. o.a instructeurs opleiding. En ook om ervaring op te doen les gegeven bij verschillende hondenscholen, die met verschillende methoden les gaven. Bij die verschillende hondenscholen en cursussen ben ik echter geen methode tegen gekomen waarbij de honden het niveau van gehoorzaamheid hadden als ik bij Aloysa gezien heb. Ik ben helaas ook veel onbegrip tegen gekomen (zwart/wit) over mijn manier van denken over corrigeren en opvoeden van honden. Maar ben wel overal waar ik kwam bevestigd in mijn mening dat een hond opvoeden met alleen een zachte hand niet werkt. En dat blijkt uit het feit dat ik ervaren heb dat over het algemeen honden die op een juiste manier met de slipketting getraind zijn beter luisteren dan honden die met andere methodes getraind zijn. Ook het corrigeren van door ons niet gewenst gedrag, zoals als trekken gaat gewoon beter met een slipketting. Ik ben ook naar een seminar van Bart Bellon (de Belgische trainer met stroom). En deze heeft voor een groot gedeelte dezelfde filosofie, en stelt o.a. dat als een hond hoog in drift zit, bijv. bij het najagen van een ree,dat dan een balletje brokje of clicker niet werk, en volgens zijn filosofie een stroomcorrectie wel. Ik denk dat je dit ook kunt doorschuiven naar de slipketting. Bellon stelde ook dat je met fysieke correcties een beter resultaat krijgt dan met bijvoorbeeld voer of een clicker, en dan ie het resultaat ook nog eens stabieler onder alle omstandigheden. Al met al gelukkig dus ook voldoende geluiden van mensen die een andere mening hebben over hondenopvoeding. Groetjes Pieter