Reviews

Hier vind je de ervaringen van onze cursisten. Heb jij ook een cursus bij ons gevolgd? Dan horen we graag wat jouw bevindingen waren. Je kan je beoordeling via onderstaande knop bij ons achterlaten. Alvast bedankt!

Laat hier uw beoordeling achter

 
 
 
 
 
Velden met een * zijn verplicht.
Uw E-mail Adres zal niet zichtbaar zijn.
Uw beoordeling wordt zichtbaar nadat wij deze hebben ge-reviewed.
115 berichten.
Michelle schreef op 23 februari 2016:
Vuurwerkcursus: Dankzij de Vuurwerkcursus bij Aloysa hebben wij een rustige jaar wisseling achter de rug. Ikzelf ben niet zo een held met vuurwerk en daarom was ik erg blij de vuurwerkcursus te kunnen volgen. Door intensief met elkaar bezig te zijn (hond en ik) werd het vuurwerk tijdens de cursus voor ons beide al snel een “bijzaak”. Ikzelf ben nog steeds niet helemaal vuurwerk “vrij” maar onze Phien (4 maanden) kon het helemaal niet meer boeien hoe hard, fel of raar de knal ook was. echt top !!! Ze lag lekker in haar mandje en rolde zo al knagend op haar kluifje het nieuwe jaar in.
Puppycursus, privéles en Basiscursus /
Doordat onze oude herder van 12,5 jaar van ouderdom doof is geworden besloten we een jonge herder aan te schaffen. We hebben nu drie honden. Na een paar dagen werd het me al duidelijk dat ik wel wat aanwijzingen kon gebruiken bij de opvoeding van deze pittige tante. Maar doordat we met onze kleine hond (met probleemgedrag) niet geholpen konden worden bij verschillende hondenscholen. Hebben we eerst gezocht naar een hondenschool waar je als eigenaar van de hond Baas bent van de hond en niet zijn persoonlijke wandelende koektrommel. Dit was voor ons belangrijk omdat we met onze kleinere hond hebben ondervonden dat zodra er een echt probleem in het gedrag van de hond ontstaat de koekjes-, worsten-, frikandellen-, kaas- en noem maar op methode niet meer werkt. Gelukkig vonden we Aloysa en aangemoedigd door iemand in het parkje met goede ervaringen over Aloysa ging ik er kijken. Tot mijn opluchting is Aloysa een hondenschool waar de hond een hond blijft en waar je veel leert over wat honds gedragen nou eigenlijk inhoud. Er is in de les veel aandacht voor theorie en voor vragen die je hebt bij de opvoeding en/of problemen. Na de theorie is er een praktijk stuk waarin de theorie in praktijk word gebracht. Naast de puppycursus besloten we ook een privé les te nemen met het kleine hondje (Luna) die we qua gedrag al hadden “opgegeven” Deze privé les werd een succes waardoor we met nieuwe moed ook Luna opnieuw opvoeden. Ik moeste wel wennen om Luna te trainen met een slipketting maar na enige instructie kan ik nu zeggen dat het goed bevalt. Zonder was het niet gelukt om haar gedrag om te buigen. Nu we met het Luna de Basis cursus hebben afgerond staan we versteld, we kunnen haar nu uitlaten zonder dat ze blaft en uitvalt naar andere honden. Maar ook in huis is het een hele verbetering we kunnen nu weer uit een stoel opstaan, ergens tegenaan stoten of kloppen zonder dat er een overspannen blaffend hondje tevoorschijn schiet. Echt een verademing voor ons, maar zeker ook voor Luna die nu blijft liggen en veel rustiger is geworden. We zijn erg tevreden over de uitleg en methode van honden school Aloysa en daarom hebben we besloten met Phien de Basiscursus te volgen en met Luna verder te gaan met de vervolgcursus.

Karin en Richard hartelijk dank. Michelle, Gerbert, Phien en Luna.
Bakker schreef op 25 oktober 2015:
17 jaar geleden kregen wij onze eerste hond van een hondentrainer, getraind en wel, met een slipketting. Nu met onze 2e hond gingen we op zoek naar een hondenschool. Dat was even anders! Stonden we met een speeltje te zwaaien om z'n aandacht te "vragen" of hem snoepjes te voeren waar hij geen oog voor had.
Het komt allemaal goed als ie wat ouder wordt, volgens de cursusleider. Ondertussen woog hondlief bijna 30 kg en kon ik naar de fysio.
Na een hoop gegoogle kwamen we bij Aloysa uit en ondanks de reistijd van 5 kwartier toch maar een cursus geboekt.
Na 1 les merkten we al verschil. We leerden onze grenzen aangeven en onze herder pikte het goed op.
Nu gaan we weer voor ons plezier lange wandelingen maken zonder geruk en getrek. Zijn fascinatie voor katten is ook gelijk een stuk minder geworden, een bijkomend voordeel.
Kortom, wij zijn heel tevreden over de heldere en duidelijke uitleg van Karin! Houden ons aanbevolen voor weer een cursus van 3 zaterdagen achter elkaar.
Floris Fonteijn schreef op 30 juli 2015:
Heb me met mijn nieuwe hond weer aangemeld voor basiscursus. Enige jaren geleden deze cursus gedaan met mijn hond en dit is uitstekend bevallen.
Werd van een eigenzinnige hond een perfecte luisteraar en heeft ons en zijn omgeving door deze cursus veel plezier bezorgd.
Kévin schreef op 4 juni 2015:
Na 2 lessen moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben. We hebben in het verleden verscheidene honden gehad en bij onze vorige hond hebben wij een hondenschool geprobeerd in Apeldoorn. Dit beviel totaal niet en er ontstond een nare nasmaak om uberhaupt naar een hondenschool te gaan.
Mijn vrouw en ik gebruiken geen snoepjes en wel een slipketting en dat werd daar niet gewaardeerd. Paar jaar later en nu we weer een andere hond hebben, hebben we besloten om het weer te proberen bij een andere hondenschool. Dit vooral voor het socialiseren van onze Bullmastiff. Dit is in mijn ogen altijd belangrijk om te doen.
Aloysa kwam het meest overeen met hoe ik vind dat een hond/pup opgevoed moet worden. De 1e les was een theorieles, die leuk en leerzaam was. De 2e les was een mix van theorie en praktijk. Dit was ook erg leerzaam en leuk om te doen.
Wat leuk is, is dat je echt handige en bruikbare dingen leert in een korte tijd en je zeker weet dat je hier nog veel kan leren. Wij kijken alweer uit naar de volgende les.
Hans en Ulli Wijnhoud schreef op 2 juni 2015:
Duidelijk anders, dat is de slogan van hondeschool Aloysa. Dat hebben wij als uitermate zinvol bij de opvoeding van onzer hond ervaren. Geen gedoe en gesmeek met koekjes enz. maar er gewoon duidelijk voor zorgen dat mijn hond naar me luistert. Heerlijk, verfrissend en praktisch!
Toen wij onze vierde boxer Spike kregen, was het voor ons duidelijk dat wij weer naar hondeschool Aloysa zouden gaan. Wij hadden immers goede ervaring met Luka onze derde boxer opgedaan. Spike was met ruim 7 weken de jongste op de puppycursus die door Richard wordt gegeven. Vooral zijn theorielessen zijn bijzonder zinvol. De manier van lesgeven is duidelijk en informatief. Ook was er veel ruimte om vragen te stellen. Op deze manier leerden wij ook nog van andere cursisten omdat wij de geschetste situaties herkenden.
Na de puppycursus waren wij nieuwsgierig naar de volgende cursussen. Wij wisten dat ons leerproces nog lang niet voltooid was. Spike is en echte boxer die absoluut een duidelijke opvoeding nodig heeft.
Karin is wat ons betreft zeker de juiste persoon die ons hierin verder kon helpen. Dankzij haar inzet, geduld en vooral deskundigheid, hebben wij tools in handen gekregen waar wij verder mee aan de slag kunnen. Ons is andermaal bewust geworden dat bij hondenopvoeding "een leven lang leren`van toepassing is.
Karin en Richard, wij vinden jullie echte gedreven professionals met veel kennis en ervaring, die cursisten van jullie hondenschool Aloysa echt iets te bieden hebben! Dank jullie wel voor jullie inzet en geduld!